AKTUELLT

 • Läs om Motala Företagscenter med Coffice

 • 10 punkter för en företagsmiljö i toppklass

 • Bli medlem - Tillväxt Motala ekonomisk förening

 • Ansök nu till Tillväxtteam Västra Östergötland

AKTUELLT

 • Inflyttarservice med Carol

 • Lediga jobb just nu

 • Se Motalabornas egna favoritbilder

VI REKOMMENDERAR

 • Evenemangsboende Vätternrundan

 • Naturnära äventyr!

 • Baltzar von Platen 250 år

 • Borensberg, den lilla sjöstaden vid Göta kanal

 • Vårens cykelträning

 • Till Motala kommun
Sok

Motala. Startplats för ett större liv.

Livet i Motala

Vad kännetecknar en riktig sjöstad? Vi säger läget vid Vättern, Sveriges klaraste sjö, Varamobaden, norra Europas största insjöbad, Göta kanal och hamnen där du kan njuta av sjöutsikt på restauranger och bryggor. Lägg därtill Motala ström, sjön Boren och fler än hundra andra sjöar i kommunen.

Läs mer

Lev aktivt, tänk stort

I Motala är det lätt att leva ett aktivt liv, med stort utrymme för spontanitet och valfrihet. Här är förutsättningarna goda för ett aktivt liv i alla dess former: Badplatser, idrottsliv, natur, fiske, båtliv, kultur, föreningsliv – och mer därtill. Att allting är nära och lättillgängligt ökar värdet ytterligare. Vill du prova på ett lite större liv i en mindre stad? Kom till Motala.

Läs mer

Sjönära (och jordnära) boende

Jakt och fiske lockade de första bosättarna till Motala ström för 8000 år sedan. Och det är fortfarande naturen och vattnet som står högt på önskelistan för nyinflyttade. Här finns nämligen chansen att hitta läget som du kanske bara drömt om tidigare. Till priser som är långt mer jordnära än i storstäderna. Låt Motala bli startplatsen för något nytt. Kanske för generationer framåt.

"Motala är en stad med naturen som granne i alla lägen. En plats för upplevelser och livskvalitet. Sjöstadsliv."

Idén om sjöstaden

Gillar du tanken på trygga, attraktiva och moderna stadsmiljöer? Då kommer du att tycka om Vision Motala Centrum 2025 – ledstjärnan för framtida utveckling i och omkring Motalas stadskärna. Visionen är ett av många exempel på den anda och idékraft som finns i Motala. Välkommen att dela den med oss. Se och hör hur Baltzar von Platen tänkte när han ritade Motalas unika, solfjäderformade stadsplan för mer än 120 år sedan.

Jobb & karriär

Bra boende och bra jobb. I Motala finns chansen att hitta rätt kombination. Dels genom en växande och varierad arbetsmarknad i kommunen, dels tack vare vårt förnämliga läge, med fyra universitetsstäder inom pendlingsavstånd: Linköping, Norrköping, Jönköping och Örebro. Sammantaget innebär det en arbetsmarknad som spänner över hela registret – från industri, handel och tjänstesektor till vård, omsorg och skola.

Skola och barnomsorg

I vår kommun utbildas fler utomhuspedagoger än någon annanstans. Och 2012 fick en av våra grundskolor ta emot skolmåltidspriset från Hagdahlsakademin. I Motala finns skolor av hög kvalitet för alla åldrar, inklusive två riksidrottsgymnasier – Segling och Triathlon. Ett bra utbud ger valmöjligheter för alla. Det är lätt att få en bra start i Motala.

Läs mer

Kultur & skapande

Vill du utmana din kreativitet, inspireras eller bara ha roligt? I Motala kan du ta del av ett rikt utbud av såväl professionell kultur som lokal föreningskultur. Här har alla konstnärliga uttrycksformer sin plats och kulturens dörrar står öppna för dig, oavsett om du själv vill delta i skapandet eller uppleva andras konstnärskap.

Läs mer

Rätt läge för sjöstadsliv

  • Motala har ett perfekt läge i Östergötland, med välutbyggda kommunikationer till de större städerna runt om. Därför är det lätt att till exempel kombinera sjöstadslivet i Motala med ett arbetsliv på annat ort. Din valfrihet ökar, utan att du behöver kompromissa med livskvalitet och en bra uppväxtmiljö för barnen.

   location map
  • Motala ligger väl placerat för den som vill utbilda sig. Inom 1 h finns Linköpings Universitet och Norrköpings Campus, Örebro Universitet samt Jönköpings Högskola. I Motala kan alla förena sjöstadsliv med en bra utbildning.

   location map
  • Motala har 5 flygplatser inpå knuten med direktlinjer till hela Europa. Linköping, Norrköping, Skavsta, Örebro och Jönköping erbjuder både reguljärt flyg och charterlinjer. Även Arlanda och Kastrup nås lätt med bil respektive tåg.

   location map
  • Motala har bra tågförbindelser med direkttåg till Stockholm samt bra förbindelser till järnvägsknutarna Mjölby och Hallsberg. Inom Östergötland är Motala en del av Östgötatrafikens pendeltåg, perfekt för arbetspendlare till Linköpiing och Norrköping. Även till Örebro finns flera bra avgångar dagligen.

   location map

  Nyheter om livet i Motala

  Fler nyheter

  Facebookvänner

  Instagram

  För er som inte känner mig kan jag berätta att jag sedan 2014 driver en enskild firma som heter Ambivalent Home där jag designar och tillverkar möbler & inredning. Det har fått varit vid sidan av hela tiden och något jag gör när de kreativa juicerna flödar. I veckan fick jag dock ett samtal om att en butik är intresserad av att bli återförsäljare av mina produkter så ikväll postade jag iväg en sample till dom. 
Är ni nyfikna av att se mer kan ni kika in på ambivalenthome.se 💙

Nu - charkmat från Maxi ☺️ #motala #näringsliv #jobbskaparna #ambivalenthome
  Då var det fredag och snart helg. Jag står vid ön igen och spelar på världens minsta fiol. Idag är en sådan där dag där allt som kan gå fel gör det och man aldrig borde ha klivit upp egentligen. MEN, envis som en jäkla gris ska det här med lösa sig, det är jag övertygad om. Problem är till för att lösas, allt händer av en anledning och jada, jada, jada 😂

Trevlig helg Motala 💙#motala #näringsliv #jobbsakaparna #designinabox
  Ni följer väl oss på Instagram va 😉 Om inte tycker jag nog att ni bör göra det så att ni inte missar alla nyheter 👌🏻 @designinabox.se #motala #näringsliv #jobbskaparna #designinabox
  Det rör på sig minsann 💕 idag tog jag emot två stora kartonger med go'saker ☺️ #älskarmittjobb #aimtoplease #motala #näringsliv #jobbskaparna #designinabox #prenumerationsbox
  Den bästa arbetsplatsen man kan ha som Bambi-företagare - Coffice! Vi sitter i samma byggnad som några utav Motalas absolut vassaste personer och företagare. Så mycket kompetens under ett och samma tak kan liksom inte bli fel! #motala #näringsliv #jobbskaparna #lyckligtlottad #designinabox
  Idag levererades det allra första paketet med produkter till oss och vi är lite i extas just nu 😀 Det är julafton här kan jag lova 💙

Hoppas att ni har det fint trots regnet. Stor kram!! #designinabox #design #prenumerationsbox #sweden #subscriptionbox #inspohome #interiors #interior123 #interior4all #interiordesign #interiordecor #interiorinspiration #interior4you1 #nordicinspiration #nordicdesign #nordicstyle #prenumerationsbox #designdeinteriores #interior125 #interior2you #interiorandhome #interiorforyou #interior2all #hejöstergötland
  Varje dag startar med en promenad runt kanalen med världens bästa Selma 💕 #motala #jobbskaparna #näringsliv #designinabox #hejöstergötland
  En vanlig företeelse på jobbet kan vara att vi Cofficekollegor hjälper varandra med något. Idag lånar jag ut ett par händer till @tinageorges8 hos fotografen Anders Malm (SLD foto) 😀

#motala #näringsliv #jobbskaparna #designinabox #hejöstergötland

  Motala nyhetsbrev

  Innehållsansvarig: Joakim Ljungqvist. Webbredaktör: Jonathan Rosén
  © 2016 Tillväxt Motala AB. All rights reserved.
  Webbutveckling av Cludev

   

  Svenska Publishing-Priset logganMotala.se är belönad med Svenska Publishingpriset 2013 samt Agda Digital 2014.