AKTUELLT

 • Motala Expo 10-11 mars

 • Bli medlem - Tillväxt Motala ekonomisk förening

 • Starta företag!

 • Kom till Motala Företagscenter med Coffice

AKTUELLT

 • Skolor och utbildning

 • Lediga jobb just nu

 • Se Motalabornas egna favoritbilder

 • Dagens Sjöstadstips!

VI REKOMMENDERAR

 • Fika på stan

 • Hitta ut i naturen

 • Göta kanal året runt

 • Borensberg, den lilla sjöstaden vid Göta kanal

 • Boka upplevelser & paket

 • Till Motala kommun
Sok

Områden i Motala

Motala har ett antal bostadsområden, alla med olika typer av charm och karaktär. Men ingenstans är det särskilt långt till något.

Motala centrum

Centrala Motala inrymmer en mängd olika boenden, allt från egen villa, via bostadsrätt, till hyresrätt. I centrum har du närhet till shopping och alla typer av bekvämligheter men också till hamnen och vackra Göta kanal. I Motala centrum finns en imponerande bredd av byggnation med allt från historisk charm till nya moderna boenden.

Bor du i centrum har du dessutom ett 80-tal butiker inom bara ett par stegs avstånd. Utbudet är varierat och här finns allt från små lokala butiker till de stora kedjorna. Dessutom finns tre inomhusgallerior och ett flertal caféer med mysiga uteserveringar.

Samuelsberg

Trevligt centralt område med fina villakvarter. Här har de boende gångavstånd till både centrum, skolor och butiker.

Ekön

Här finns trivsamma och prisvärda hyreslägenheter i ett centralt läge med närhet till naturområden samt skolor och butiker.

Brunnsvik, Dysätter och Solsätter

Mysiga villaområden som ligger relativt centralt i Motala. Härifrån är det cykelavstånd till såväl centrum som Varamobaden och Bråstorps köpcentrum. .

Gamla stan

I Baltzar von Platens solfjäderformade stadsdel, mitt i centrala Motala, finns fina äldre hus och större lägenhetskomplex med hyreslägenheter intill Motalaviken. Här finns även ett mindre antal bostadsrätter och villor.

Mossen / Storgatan

Ett stort villaområde i bra läge med närhet till det mesta. Skolor och butiker finns i området och det är cykelavstånd till både centrum och Varamobaden. Hyreslägenheter finns i ett flertal mindre hyreshus och även längs Storgatan finns ett trevliga lägenheter.

Hyddmarken och Tegelviken

Sjönara villor och lägenheter i trevliga småkvarter med närhet till centrum, skolor och butiker. Här finns dessutom en egen småbåtshamn.

 

Fyren_Hyddmarken
Utsikt över Motalaviken från Hyddmarken.
Bilden är inskickad till Facebookgruppen Östergötlands Sjöstad av Åke Werner.

Smedsby

Området ligger precis vid norra infarten till Motala och kombinerar därför närhet till stan men med direkt anslutning till vacker natur. Skolan i Smedsby har därför en given profil mot friluftsliv.

Varamobaden

Varamon är Motalas riktiga pärla, här vid Vätterns kant finns den fem kilometer långa sandstranden Varamobaden. Nordens längsta insjöbad som lockar tusental besökare varje år. Varamon har 40 fler soltimmar varje år än övriga inlandet och här finns restauranger, cafeér och aktiviteter såsom vindsurfing, kajakuthyrning, trampbåtar, äventyrsgolf och tennisbanor. Men i varamon går också att bo, både periodvis och permanent. Här finns helt enkel stans mest lyxiga boende!

Råssnäs och Marieberg

Vackra områden nära Vätterns strand, från Motalaviken i söder till Varamobaden i norr. Här finns både villor och lägenheter, stormarknader och skolor samt fina friluftsområden. Allt inom bekvämt cykelavstånd från centrum.

Bråstorp

I området Bråstorp finns ett expansivt handelsområde med allt från snabbmat, storhandel och blomsterbutik till lekland och mycket mer. Det är ett stort område med både friliggande villor, radhus och lägenheter.  I Norra Bråstorp finns också flera lediga tomter för villabyggen, dessa gränsar mot Smedsby och har härliga natursköna lägen. Här kan du få din tomt direkt och starta ditt drömbygge redan i dag.

Bergsätter och Duvedal

Äldre villaområden med bra läge och närhet till fin natur, skolor och butiker. Dessutom finns centrum på bekvämt cykelavstånd.

Borenshult

Trevliga villakvarter längs Göta kanal och sjön Boren. I området finns både dagis och skolor. Dessutom är det cykelavstånd till butiker och till centrum.

Charlottenborg, Lustigkulle och Grankulla

I Charlottenborg finns ett mindre butikscentrum, bikepark och spontanidrottsplats för barnen. Här kan du bo bra i både villa, radhus och lägenhet samtidigt som du har nära till naturområden.

Nedre och övre Holm

Nedre och övre Holm är vackra områden, på många ställen med härlig utsikt över vattnet. Brinken är en höjd som ligger belägen mot utfarten mot Mjölby, här finns boende i både villor och lägenheter med vacker vy över vattnet och stadskärnan.

Dynudden och Södra Freberga

Dynudden och Södra Freberga är våra nyaste bostadsområden, som ligger oerhört vackert utmed Vätterns kant och i viss sluttning. Du finner dem i västra delen av Motala tätort.

Nya tomter finns till försäljning i Södra Freberga där det finns möjlighet till minst 60 nya villatomter. I Södra Freberga bor du direkt i anslutning till badplatsen Jerusalemsbadet, bara några hundra meter från stans golfbana, strax intill frilufsområrdet Fålahagen med löpar- och skidspår och med cykelavstånd in till både centrum och tågstation. Ett ypperligt boende med både närhet till vatten, natur och centrum, och som dessutom har perfekta pendlingsförhållanden.

Borensberg

Idylliska Borensberg ligger i den östra delen av Motala kommun vid Motala ström och Göta kanal. Orten har bra förbindelser med både Motala och Linköping. De knappa tre milen till Linköping gör Borensberg till ett perfekt boende för den som vill kombinera närhet med prisvärt och mysigt boende.

Cirka 3 000 personer bor permanent i Borensberg och här finns full samhällsservice i form av skolor och barnomsorg och vårdcentral. Borensberg är en populärt bostadsort och arbete pågår för fullt för att färdigställa fler boendemöjligheter och lediga tomter

sjonarahus_Borensberg
Sjönära boende i Borensberg

 

Evenemang

Se fler evenemang

Facebookvänner

Instagram

Motala nyhetsbrev

Innehållsansvarig: Joakim Ljungqvist. Webbredaktör: Jonathan Rosén
© 2017 Tillväxt Motala AB. All rights reserved.
Webbutveckling av Cludev

 

Svenska Publishing-Priset logganMotala.se är belönad med Svenska Publishingpriset 2013 samt Agda Digital 2014.