AKTUELLT

 • Motala Expo 10-11 mars

 • Bli medlem - Tillväxt Motala ekonomisk förening

 • Starta företag!

 • Kom till Motala Företagscenter med Coffice

AKTUELLT

 • Skolor och utbildning

 • Lediga jobb just nu

 • Se Motalabornas egna favoritbilder

 • Dagens Sjöstadstips!

VI REKOMMENDERAR

 • Fika på stan

 • Hitta ut i naturen

 • Göta kanal året runt

 • Borensberg, den lilla sjöstaden vid Göta kanal

 • Boka upplevelser & paket

 • Till Motala kommun
Sok

Motala. Startplats för idéer.

Foto: Mathias Boman

Vi har en tradition av stora företag. Nu har vi öppnat en mötesplats för stora idéer.

Söker du ett alternativ till storstäderna för en lönsam företagsetablering? Nu är tiden helt rätt att titta närmare på Motala. Genom utbyggnaden av tågtrafiken och utvecklingen av riksväg 50 har vårt läge blivit hyperintressant. Ovanpå detta får du alla fördelar som finns i en lite mindre stad: Lägre kostnader för hyror och mark, ökad

tillgänglighet och mindre trängsel, samt attraktivt sjöstadsboende för dina anställda. Vill du veta mer? Vänd dig till Motalas nya mötesplats för idéer och entreprenörskap, Tillväxt Motala AB. Vi vill hjälpa dig göra verklighet av dina visioner. Stora som små.

Näringsliv med växtkraft!

Motalas näringslivsstruktur förändras i allt snabbare takt. Vår moderna tillverkningsindustri utgör basen samtidigt som tjänstesektorn, handeln och besöksnäringen expanderar. I all den här förändringen uppstår en kraft och dynamik som vi vill ta vara på. Inte minst genom satsningar på service till dig som planerar att växa eller starta nytt.

Hur vill du växa? Läs mer om Motalas näringslivssatsningar och hur vi kan hjälpa dig:

- Vi skapar en företagsmiljlö i toppklass. Engagemanget är stort och vi förenar konkurrenskraftig affärsverksamhet med livskvalitet. Välkomna till entreprenörslivet i Motala - Östergötlands sjöstad.
Joakim Ljungqvist, VD
Tillväxt Motala

Industritraditionen inspirerar

”Man kan det man vill och det man inte vill, det kan man inte.” Så krasst resonerade Baltzar von Platen, och det råder väl ingen tvekan om att hans egen vilja var gjord av renaste stål. Tack vare Motala Verkstad och Göta Kanal påminns vi ständigt om hans storverk, och i över hundra år har han inspirerat generationer av nya entreprenörer i Motala. I filmen får du höra hans egna ord om hur Motala utvecklades till den tunga industrins vagga i Sverige.

Destinationsutveckling

Stadsplanering för destinationsutveckling. Motala uppgraderas i linje med framtidens krav. Stora infrastrukturella projekt resulterar i bättre kommunikationer. Till det kommer satsningar på centrum och hamnen i syfte att göra destinationen ännu mer levande och inspirerande. Motala är på väg mot något stort, var så säker!

Arbetskraften

Näringslivet i Motala har tillgång till såväl rutinerad som nyutbildad arbetskraft. Vi har en stark tradition i tekniskt avancerad tillverkningsindustri, en väl utvecklad tjänstesektor, expansiv handel och ett växande turist- och besöksföretagande. Och rekryteringsunderlaget utanför Motala är det heller inget fel på: Inom bara tio mils radie finner du två universitet, 56.000 studenter och 750.000 invånare.

Idealiskt för etablering

Attraktiva miljöer får människor att trivas. Och när människor trivs, ökar förutsättningarna för framgång och tillväxt. Hälsoaspekten är central och därför är tillgången till meningsfull fritid, natur och sjöstadsliv en ett tydligt mervärde för medarbetare (och kunder). Om du dessutom väger in de låga markpriserna och lokalhyrorna i ekvationen, är chansen stor att du räknar hem en etablering i Motala. Prova så får du se!

Rätt läge för tillväxt

  • Motalas läge är perfekt ur både logistisk och rekryteringsstrategisk synvinkel. Med vår position som Östergötlands sjöstad är vi en attraktiv del av östgötaregionen, med Linköping och Norrköping inom bekvämt avstånd. Vi ligger dessutom mitt emellan Örebro i norr och Jönköping i söder. I praktiken gör det Motala till en naturlig mittpunkt på en otroligt spännande och dynamisk marknad.

   location map
  • Med två universitet och en högskola inpå knuten har Motalas näringsliv en ständig tillgång till konkurrenskraftig arbetskraft samt möjligheter för forskning och vidareutbildning.

   location map
  • Motala har fem flygplatser inpå knuten med direktlinjer till hela Europa. Linköping, Norrköping, Skavsta, Örebro och Jönköping är närmast men även Arlanda och Kastrup nås lätt med bil respektive tåg.

   location map
  • Motala har bra tågförbindelser med direkttåg till Stockholm samt bra förbindelser till järnvägsknutarna Mjölby och Hallsberg. Inom Östergötland är Motala en del av Östgötatrafikens pendeltåg, perfekt för arbetspendlare till eller från Linköping och Norrköping. Även till Örebro finns flera bra avgångar dagligen.

   location map

  After work på sjöstadsvis

  Hur tillbringar du helst tiden efter jobbet? Förmodligen tillsammans med familjen. Kanske ute i naturen, kanske vid vattnet. I Motala är det ovanligt lätt att göra något riktigt bra av familjens fritid. Att leva aktivt, att inte planera så noga. Att göra det som faller dig in, som du och familjen mår bra av. Visst låter det skönt?

  Näringslivsnyheter

  Fler nyheter

  Facebookvänner

  Instagram

  Motala nyhetsbrev

  Innehållsansvarig: Joakim Ljungqvist. Webbredaktör: Jonathan Rosén
  © 2017 Tillväxt Motala AB. All rights reserved.
  Webbutveckling av Cludev

   

  Svenska Publishing-Priset logganMotala.se är belönad med Svenska Publishingpriset 2013 samt Agda Digital 2014.