AKTUELLT

 • Motala Expo 10-11 mars

 • Bli medlem - Tillväxt Motala ekonomisk förening

 • Starta företag!

 • Kom till Motala Företagscenter med Coffice

AKTUELLT

 • Skolor och utbildning

 • Lediga jobb just nu

 • Se Motalabornas egna favoritbilder

 • Dagens Sjöstadstips!

VI REKOMMENDERAR

 • Fika på stan

 • Hitta ut i naturen

 • Göta kanal året runt

 • Borensberg, den lilla sjöstaden vid Göta kanal

 • Boka upplevelser & paket

 • Till Motala kommun
Sok

Utveckla företag

Motala är den tredje största kommunen i Östergötland. Tillsammans med Norrköping och Linköping utgör vi centrum i en av landets viktigaste tillväxtregioner. I Motala finns nästan 4 000 registrerade företag och genom vårt guldläge precis vid Vättern återfinns unika förutsättningar för att bo, leva, besöka och driva företag. Vi tror att du som företagare eftersöker kompetens, en marknad för era produkter och goda kommunikationer.
Coffice_300x200

Motala Företagscenter med Coffice

En kreativ företagsarena där företag kan mötas, utbyta idéer samt få kompetensutveckling och affärsrådgivning. Varje vecka bjuds det på en informell frukost och en gång i månaden arrangeras mingelluncher tillsammans med någon företagsstödjande organisation. På Coffice finns även möjlighet att hyra en arbetsplats under 6 månader. Du kan läsa allt om Motala Företagscenter med Coffice här.

MBA_platta_webb

Motala Business Academy

I vår går startskottet för Motala Business Academy (MBA), en utbildningen som baseras helt på företagarnas behov och önskemål. Utbildningen är skräddarsydd och ger dig kunskap som direkt kan tillämpas i ditt företags dagliga verksamhet. Motala Business Academy omfattar fem kvällar med värdefulla fokusområden såsom affärsutveckling, juridik, marknadsföring, affärsutveckling, ekonomi och ledarskap/organisation.

tillvaxtteam_580x180

Tillväxtteam
– för dig med tillväxtambitioner

Tillväxtteam Västra Östergötland är till för dig som har ett etablerat företag med tillväxtambitioner, och minst 10 anställda. I programmet får du stöd att organisera tillväxten och undvika vanliga fällor. Du får en möjlighet att gå på djupet i dina tillväxtplaner och får även ett stort erfarenhetsutbyte och feedback från andra företagare med erfarenhet från olika branscher. Ansök här!

TVM_280x180

Tillväxt Motala AB

Tillväxt Motala AB arbetar för etableringar, entreprenörskap, turism och platsmarknadsföring. Vi arbetar tillsammans med näringslivet och med den kommunala organisationen för att skapa en bra företagsmiljö och service till näringslivet. Här kan du läsa mer om oss och de mötesplatser och de nätverk som vi driver tillsammans med näringslivet.

motala_kommun_300x200

Aktuella upphandlingar

Kommunerna Boxholm, Mjölby, Motala, Vadstena, Ydre och Ödeshög har en inköpssamverkan. Den bistår kommunerna med upphandlingar av ramavtal, så kallade specifika köp (normalt överstigande ett basbelopp) samt med information och kompetens kring inköpsfrågor. För att ta del av aktuella upphandlingar besök databasen e-avrop eller Motala kommuns sida om upphandlingar.

Tillstånd och regler

Känner du dig osäker på vilka regler som gäller eller vilka tillstånd som krävs för ditt företags verksamhet? På Motala kommuns webbplats kan du bland annat få vägledning om vilka tillstånd och regler som gäller.

ALMI_250

ALMI Företagspartner

Står du inför en nysatsning i ditt företagande, till exempel en internationell lansering, att utveckla en ny produkt eller tjänst, en satsning på en ny marknad, köp eller start av företag, kan du alltid kontakta Almi. Deras vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas och de erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser. För dig som har ett företag med tillväxtambitioner och minst 10 anställda finns även möjligheten att delta i ett Tillväxtteam bestående av 5-7 företagare som träffas en gång per månad under ett år.

Företagarna_250

Företagarna

Företagarna är Sveriges största organisation för företagare. Genom att driva opinion för att förbättra företagarklimatet vill de göra det enklare att starta, driva, utveckla och äga företag. Som medlem kan du få hjälp med  juridisk rådgivning, anpassade förmåner samt inbjudningar till event och möten. Mer information hittar du på Företagarna Östergötlands webbplats. 
ÖstsvenskaHandelskammaren_250

Östsvenska Handelskammaren

Östsvenska Handelskammaren är en privat och politiskt obunden medlemsorganisation där de östsvenska företagen kan göra sin röst hörd hos politiker och beslutsfattare. Den viktigaste uppgiften är att skapa bättre förutsättningar för medlemsföretagen att lyckas med sina affärer. Handelskammaren bistår med expertis inom internationell handel,kunskapsöverföring och skapar mötesplatser där affärer och erfarenheter kan både utvecklas och utbytas. De erbjuder även utbildningar, bland annat en mycket uppskattad diplomutbildning i styrelsearbete.

Print

Business Sweden

Business Sweden erbjuder allt som krävs för att etablera ett företag, dess produkter, tjänster eller idéer på nya marknader, eller att växa på en befintlig marknad. De har i uppdrag att identifiera möjligheter för små och medelstora företag som har potential att växa internationellt. Förutom ett nätverk av regionala rådgivare och utlandskontor samarbetar de med svenska ambassader och konsulat över hela världen, för att hjälpa företag att identifiera nya affärsmöjligheter och verksamheter.

RegionOstergotland_280x180

Företagsjouren

Företagsjouren ska gå in och stötta livskraftiga företag som hamnat i svårigheter. Funktionen är en neutral samtalspart med tystnadsplikt och sekretess. Hit kan du som företagare vända dig om du vill ha hjälp att göra en analys av dagsläget i ditt företag. Vid behov erbjuds jourrådgivning och upp till fem kostnadsfria rådgivningstillfällen. En handlingsplan tas fram och företagsjouren hjälper till med kontakter och förhandlingar till exempel med kunder, leverantörer, bank, Skatteverket samt Kronofogden. Läs mer här.

Lediga_lokaler

Lediga lokaler och mark

Letar du lokal eller mark till ditt företag? På Objektvision hittar du de bästa lediga tomterna och lokalerna för lager, kontor, industri och handel i Motala, både i de centrala stadsdelarna och i våra ytterområden. Behöver du mer hjälp med etableringsfrågor kan du alltid kontakta Tillväxt Motala AB.

Evenemang

Se fler evenemang

Facebookvänner

Instagram

Motala nyhetsbrev

Innehållsansvarig: Joakim Ljungqvist. Webbredaktör: Jonathan Rosén
© 2017 Tillväxt Motala AB. All rights reserved.
Webbutveckling av Cludev

 

Svenska Publishing-Priset logganMotala.se är belönad med Svenska Publishingpriset 2013 samt Agda Digital 2014.