AKTUELLT

 • Motala Expo 10-11 mars

 • Bli medlem - Tillväxt Motala ekonomisk förening

 • Starta företag!

 • Kom till Motala Företagscenter med Coffice

AKTUELLT

 • Skolor och utbildning

 • Lediga jobb just nu

 • Se Motalabornas egna favoritbilder

 • Dagens Sjöstadstips!

VI REKOMMENDERAR

 • Fika på stan

 • Hitta ut i naturen

 • Göta kanal året runt

 • Borensberg, den lilla sjöstaden vid Göta kanal

 • Boka upplevelser & paket

 • Till Motala kommun
Sok

Lalandia utreder semesteranläggning i Motala!

På onsdagen undertecknade danska Lalandia A/S, Motala kommun och Tillväxt Motala AB en gemensam avsiktsförklaring, ett så kallat Letter of Intent. Med avtalet som grund vill parterna undersöka möjligheten att etablera ett Lalandia center – en anläggning som omfattar ett stort vattenland, ett sport- och upplevelsecenter och en semesterhusanläggning på området omkring nuvarande Folkets Park och Varamobaden. Ambitionen är att locka över en halv miljon besökare till Motala varje år.

För Lalandia – som ägs av Parken Sport & Entertainment i Köpenhamn – skulle en anläggning i Motala innebära att Lalandia tar det första steget utanför Danmarks gränser. I dag har koncernen semesteranläggningar i danska Rödby och Billund.

–    Lalandia är i dag ett etablerat koncept som fungerar mycket bra i Danmark med över en miljon besökare per år. Att vi nu tittar på en etablering av ett tredje Lalandia, den här gången i Sverige, är en naturlig del i vår fortsatta tillväxt. Sverige, och Motala, ser ut till att ha rätt grundförutsättningar att nå framgång med vårt koncept, säger Jan Harrit, vd Lalandia A/S

–    Det handlar till exempel om god infrastruktur och att kommunen har full rådighet över attraktiv mark i direkt anslutning till Vättern och Varamobaden, Nordens största insjöbad, säger Jan Harrit.

En ny färdriktning för Motala och Östergötland
Motala kommun ser att ett Lalandia kan ge Motala helt nya förutsättningar inför framtiden.

–    Vi är otroligt stolta och glada att Lalandia har valt att undersöka möjligheten för sin fortsatta utveckling i Östergötland och Motala, säger Camilla Egberth, kommunstyrelsens ordförande och fortsätter:

–    Ett Lalandia skulle innebära en helt ny färdriktning för Motala, där vi kan ta steget till att bli ett centrum för turism och besöksnäring. Det skulle innebära en stor ökning både när det gäller arbetstillfällen och besökare till Motala och Östergötland varje år.

–    Det här är ett kvitto på det vi Motalabor har vetat länge, att Motala och området kring Varamobaden är otroligt attraktivt – även ur ett internationellt perspektiv, säger Joakim Ljungkvist, vd för Tillväxt Motala AB.

–    Ett Lalandia i Motala skulle rita om hela Sveriges turistkarta, med tre starka besöksmål i vår region genom Lalandia, Kolmården och Astrid Lindgrens värld. Lägg därtill internationellt kända varumärken som Vätternrundan, Göta Kanal och Varamobaden så inser man hur mycket det skulle betyda för vår region.

 

Fria pressbilder för nedladdning och publicering >>

Mer information

Lalandia A/S Jan Harrit, vd
+45 24475950

Motala kommun
Camilla Egberth, kommunstyrelsens ordförande
+46 727255001

Tillväxt Motala AB Joakim Ljungqvist, vd
+46 705242490

 

Evenemang

Se fler evenemang

Facebookvänner

Instagram

Motala nyhetsbrev

Innehållsansvarig: Joakim Ljungqvist. Webbredaktör: Jonathan Rosén
© 2017 Tillväxt Motala AB. All rights reserved.
Webbutveckling av Cludev

 

Svenska Publishing-Priset logganMotala.se är belönad med Svenska Publishingpriset 2013 samt Agda Digital 2014.