AKTUELLT

 • Motala Expo 10-11 mars

 • Bli medlem - Tillväxt Motala ekonomisk förening

 • Starta företag!

 • Kom till Motala Företagscenter med Coffice

AKTUELLT

 • Skolor och utbildning

 • Lediga jobb just nu

 • Se Motalabornas egna favoritbilder

 • Dagens Sjöstadstips!

VI REKOMMENDERAR

 • Fika på stan

 • Hitta ut i naturen

 • Göta kanal året runt

 • Borensberg, den lilla sjöstaden vid Göta kanal

 • Boka upplevelser & paket

 • Till Motala kommun
Sok

Motala.se vinnare av Svenska Publishingpriset!

Vid Svenska Publishing-Dagen på Musikaliska i Stockholm korades i dag platswebben www.motala.se till vinnare i kategorin Digitala medier/kommuner.

– Det känns fantastiskt roligt och vi är oerhört stolta över att vi vågade göra något annorlunda för vår bransch. Att webbens tyngdpunkt ligger på ”storytelling” och dessutom bygger på bilder inskickade av invånarna i Motala gör det hela extra speciellt. Att vårt platsvarumärke ägs av alla och av ingen är nyckeln, säger Margareta Hagman, marknadsansvarig på Tillväxt Motala AB.

Motala.se fick högsta betyg i Folkets röst samt för användbarhet och form.

Viktig kanal

Priset går till Tillväxt Motala och Motala kommun som ägare och beställare av webbsidan samt till den Motalabaserade webbyrån Cludev AB som ligger bakom skapelsen.

– Vi är väldigt stolta och glada över att belönas för något vi brinner för, säger Björn Orrenius som är VD på Cludev AB.

Svenska Publishing-priset delas varje år ut till personer och företag som lyckas speciellt väl med sin kommunikation. Tävlingen, som funnits sedan 1990, premierar inspirerande texter, bra bilder, välgjord typografi, och god navigerbarhet. Motala.se var en av fem kommuner som gått till final i avdelningen digitalt och kategorin kommuner, och blev alltså vinnare i konkurrens med bland annat Skellefteå och Karlstad.

– Det viktigaste med vår webb är att människor upptäcker Motala och får en bra känsla för platsen, att de lockas av det vi visar upp, men också att man hittar allt man söker. Priset är ett bevis på att vi lyckats med den ambitionen, säger Jonathan Rosén, kommunikationsansvarig på Motala kommun.

Ett led i varumärkesarbetet

Det var som ett led i Motalas varumärkesarbete som nya motala.se lanserades i maj 2013. Webbplatsen tar ett helhetsgrepp för platsen och har hela tiden haft ambition att vara en av landets bästa destinationsportaler. Med priset i hamn kan man nu konstatera att ambitionen höll.

Motala.se vänder sig mot besökare, företagare, och presumtiva inflyttare, men också till Motalaborna. Motala.se är också, liksom tidigare, startsida för Motala kommuns webbplats som idag har 40 000 unika besökare i månaden.

– Motala.se är en mycket viktigt kanal för oss, det är här hela vårt erbjudande presenteras. Vi arbetar nu ständigt med att förbättra sidan ytterligare. Bland annat jobbar vi med kopplingar mot sociala medier och sökmotorer för att ytterligare locka till besök, förklarar Margareta Hagman.

Det är Motalaföretaget Cludev som skapat motala.se, copyn är gjord av Tomas Långdahl på Brand Mission.

– Att ta fram konceptet kring och utveckla nya Motala.se har varit ett mycket spännande arbete som vi på Cludev är stolta över, säger Björn Orrenius Cludev AB. Det strategiska arbetet är av yttersta vikt när det gäller webbkommunikation idag, i projektet har vi arbetat med stort fokus på hela den digitala upplevelsen, fortsätter han. Vi är nöjda med hur Tillväxt Motala AB har tagit sig an projektet och hur digitalt nu är en drivande del av all Motalas kommunikation, avslutar han.

Svenska Publishingpriset delas ut av AGI Publishing House

För mer information
Margareta Hagman​​
Marknads- och kommunikationsansvarig, Tillväxt Motala AB​​
margareta.hagman@tillvaxtmotala.se​​​​
0141 – 101 204

Jonathan Rosén​​
Kommunikationsansvarig, Motala kommun​
jonathan.rosen@motala.se​​​​
0141 – 22 50 74

Björn Orrenius​​
Cludev AB​
bjorn.orrenius@cludev.se​​
073– 330 55 79

Evenemang

Se fler evenemang

Facebookvänner

Instagram

Motala nyhetsbrev

Innehållsansvarig: Joakim Ljungqvist. Webbredaktör: Jonathan Rosén
© 2017 Tillväxt Motala AB. All rights reserved.
Webbutveckling av Cludev

 

Svenska Publishing-Priset logganMotala.se är belönad med Svenska Publishingpriset 2013 samt Agda Digital 2014.