AKTUELLT

 • Motala Expo 10-11 mars

 • Bli medlem - Tillväxt Motala ekonomisk förening

 • Starta företag!

 • Kom till Motala Företagscenter med Coffice

AKTUELLT

 • Skolor och utbildning

 • Lediga jobb just nu

 • Se Motalabornas egna favoritbilder

 • Dagens Sjöstadstips!

VI REKOMMENDERAR

 • Fika på stan

 • Hitta ut i naturen

 • Göta kanal året runt

 • Borensberg, den lilla sjöstaden vid Göta kanal

 • Boka upplevelser & paket

 • Till Motala kommun
Sok

Segerrik Agdagala för Motala, Östergötlans sjöstad!

Vilken galakväll det blev för Motalas platsvarumärke! Vid årliga "Agdagalan" - festen som hyllar regionens bästa insatser inom marknadsföring - knep Tillväxt Motala inte mindre än två segrar bland de totalt fem möjliga priserna. Tillsammans med den lokala webbyrån Cludev tog platswebben motala.se hem vinsten i kategori "Digitalt" och i par med reklambyrån BYN kammades segern i "Design" hem för platsvarumärkets grafiska koncept!

Vilken galakväll det blev för Motalas platsvarumärke! Vid årliga ”Agdagalan” – festen som hyllar regionens bästa insatser inom marknadsföring – knep Tillväxt Motala inte mindre än två segrar bland de totalt fem möjliga priserna.
Tillsammans med den lokala webbyrån Cludev tog platswebben motala.se hem vinsten i kategori ”Digitalt” och i par med reklambyrån BYN kammades segern i ”Design” hem för platsvarumärkets grafiska koncept!

Det är MARÖ – Marknadsföringen i Östergötland – som ligger bakom den årliga galan och under torsdagkvällen hyllades regionens bästa marknadsföringsinsatser.

– En fantastisk kväll! Vi är oerhört stolta och glada och särskilt eftersom vi delar priset med alla motalabor och företagare som hjälpt oss skapa vårt platsvarumärke och som ligger bakom innehållet på webben, säger Margareta Hagman, marknadsansvarig på Tillväxt Motala AB.

Motala.se, som under 2013 också vann det Svenska Publishingpriset, lanserades som ett led i Motalas varumärkesarbete i maj 2013. Webbplatsen tar ett helhetsgrepp för platsen och har hela tiden haft ambition att vara en av landets bästa destinationsportaler.

Lokal webbyrå bakom succén
Tillväxt Motala och Motala kommun har byggt webbplatsen tillsammans med Motalabaserade webbyrån Cludev AB.
– Känns underbart att vårt arbete uppmärksammas och vi är oerhört stolta över priset! Vi tror på Motala och att vi alla verkligen brinner för platsen tror vi ligger bakom mycket av framgången. Tillväxt Motala har haft höga ambitioner vad gäller modern webb, sociala medier och varumärkesutveckling. Det här känns som ett kvitto på att vi lever upp till det som efterfrågats, kommenterar VD Björn Orrenius.
För copyarbetet på motala.se stod Tomas Långdahl på Brand mission.

Bästa designen för platsvarumärket
Nästa seger kom i den tuffa konkurrens i kategorin ”Design” där Tillväxt Motala tog hem segern tillsammans med reklambyrån BYN för det grafiska konceptet för platsvarumärket ”Motala, Östergötlands sjöstad”. Nomineringen uppmärksammade den tydliga kopplingen till varumärket, lekfullheten i konceptet och den kreativa höjden.

– Motalas som varumärke är starkt och de här priserna visar att vi också lyckas förpacka det på rätt sätt. Nu ska vi använda den inspiration och extra energi som priserna gett oss till att fortsätta synliggöra vår vackra plats tillsammans. Motalas platsvarumärke ägs av oss all, konstaterar Tillväxt Motalas VD Joakim Ljungqvist.

 

Vinnarmotivering

Agda Digital
Vinnarmotivering: ”Vilket lyft. Vilken skillnad. Vilken pärla. Årets vinnare visar på ett föredömligt sätt att man inte behöver vara störst så länge man är både snyggast och smartast i klassen. Årets Agda Digital går till Cludev och Tillväxt Motala för Motalas nya, lockande skyltfönster: motala.se”

Agda Design
Vinnarmotivering: ”För tydlig grafisk design med förmåga att göra det omfattande och komplexa begripligt och tillgängligt. Med ett starkt och genomgående formspråk som både håller ihop och öppnar upp i alla former och funktioner. Ett strikt grafiskt system som tillåter flexibilitet och lekfullhet. Gott designhantverk! Årets Agda Design går till BYN och Tillväxt Motala för Motala – Östergötlands sjöstad.

Vid frågor kontakta
Margareta Hagman på 0141-101 204
margareta.hagman@tillvaxtmotala.se

Evenemang

Se fler evenemang

Facebookvänner

Instagram

Motala nyhetsbrev

Innehållsansvarig: Joakim Ljungqvist. Webbredaktör: Jonathan Rosén
© 2017 Tillväxt Motala AB. All rights reserved.
Webbutveckling av Cludev

 

Svenska Publishing-Priset logganMotala.se är belönad med Svenska Publishingpriset 2013 samt Agda Digital 2014.