Arkiv

Blöta utmaningar i Sjöstaden

Startskottet_kanalsimmet

Sjöstaden inbjuder till blöta utmaningar!

Självklart ska en Sjöstad ha blöta arrangemang vilket Motala verkligen haft genom åren. Den här sommaren är inget undantag. Vad sägs om att simma Motala Kanalsim som firar 100-årsjubileum? Vill du hellre vistas PÅ vattnet? Då är motionsloppet Downwinder något för dig.

Downwinder är ett riktigt häftigt motionslopp för kajak, SUP, kitesurfing och windsurfing. Blir inte mycket blötare än så eller vackrare heller för den delen då starten sker i vallgraven runt Vadstena slott med målgång i Varamobaden. Downwinder arrangeras för tredje året och går av stapeln den 12 augusti.
Motala Kanalsim 26 augusti-ett historiskt lopp då det i år firar 100-års jubileum. Den allra första upplagan vanns av 14-åriga Rut Thuresson som enligt ryktet fick samtliga män att bryta då det inte gick att få stryk av en tjej. 2013 återuppstod kanalsimmet efter en tid i träda. Intresset för Öppet vattensimning har under de senaste åren exploderat och Motala simsällskap var inte sena att haka på trenden.
-Vårt mål med loppet har i första hand varit att ge deltagarna en riktigt bra upplevelse, från ankomst till dess att de lämnar Motala. Själva loppet säljer sig självt. Det är en fantastisk miljö och vi marknadsför det som Sveriges vackraste. Ingen har hittills sagt emot, säger arrangör Marcus Wernström

För mer info:
The Downwinder >>
Kanalsimmet >>