5 anledningar att besöka Östgötadagarna - Motala

Arkiv

5 anledningar att besöka Östgötadagarna

Bild på pojke i basker, skrattandes, med äppelträd i bakgrunden

Östgötadagarna lockar varje år över 100 000 besökare till den östgötska landsbygden och ger medverkande aktörer tillfälle att visa upp sin verksamhet. I årets evenemang väljer 180 verksamheter att delta.

Syftet med Östgötadagarna är att visa upp vad Östergötlands landsbygd har att erbjuda. Var med du också och upptäck matproducenter, gårdsbutiker, konstgallerier, bondgårdar, hembygdsgårdar och mycket, mycket mer!

Att närproducerat är bra för både dig och miljön. Ja, det är en av anledningarna att besöka Ötgötadagarna i helgen!

1. Upptäck ditt eget landskap. Östergötland har så mycket att erbjuda som många av oss som bor här inte vet om. Hitta nya guldkorn precis i närheten av dina gamla favoriter.

2. Närproducerat är bra för både dig och miljön. Närproducerad mat har högt näringsinnehåll, en låg miljöpåverkan och är av hög kvalitet. Under Östgötadagarna erbjuder aktörer försäljning av kött, mejeriprodukter, grönsaker och frukt- friskt, fräscht och färskt.

3. Umgås med nära och kära. Östgötadagarna är en anledning till att umgås med familj och vänner samtidigt som ni får chansen att upptäcka landskapet och åka på äventyr tillsammans.

4. Njut av årstiden. Hösten erbjuder inte bara säsongsmatvaror utan även en färggrann naturupplevelse där Östergötlands landsbygds visar sig från sin bästa sida.

5. Prova på något nytt. Har du någonsin klappat en alpacka, sett strutsar kläckas eller ridit islandshäst? Om inte så är det dags att bege sig ut den 7 och 8 september.

Östgötadagarna äger rum 7-8 september. Välkommen!