Anna tog steget mot en ny karriär - Coffice i Motala

Arkiv

Anna tog steget mot en ny karriär

Anna hyr plats på Coffice: Motalas mest flexibla arbetsplats

Anna kom i kontakt med Tillväxt Motala precis när hon stod i startgroparna att vidareutbilda till företagssäljare vid Stockholms internationella handelshögskola, efter många års arbete som farmaceut. Sedan ett halvår tillbaka hyr hon en plats på Coffice, en del av Motala Företagscenter.

Det var i september som Annas utbildning till företagssäljare via Stockholms internationella handelshögskola drog igång. Utbildningen inkluderar kurser i bland annat projektledning, affärsjuridik och innovation. Det är en spännande och inte så traditionell utbildning, menar Anna, som berättar att hon hittills trivs otroligt bra med såväl kurserna som studieformatet. De första veckorna på utbildningen besökte hon en drop in-frukost på Coffice, och kom i kontakt med det nätverk som finns i byggnaden. –Det var då jag först fick upp ögonen för Coffice, säger Anna.

Jag kollade på alla alternativ till arbetsplatser som fanns, och Coffice var den som var mest flexibel.

Jag uppskattar att det är så enkelt, att jag inte behöver höra av mig varje dag för att boka eller bestämma i förväg hur länge jag tänkt sitta. Även om det kan kännas lockande att sitta hemma i myskläderna vissa dagar, så vinner man ett helt annat fokus när man får komma iväg till en riktig arbetsplats. Sen är det ju ett plus med bekvämligheter som wi-fi, lunchsällskap och gott kaffe.

Efter utbildningens slut har Anna siktet inställt på att arbeta med försäljning av tjänster i någon form. –Det blir en helt annan bredd när man arbetar med tjänster och inte en fast produkt, vilket jag gillar, säger hon.

Motalas mest flexibla arbetsplats
Motala Företagscenter med Coffice är den flexibla arbetsplatsen som kontinuerligt fylls med sporadiska hyresgäster. Här kan företag i olika faser, från företag som är i startgroparna till väletablerade bolag utvecklas tillsammans. Distansarbetare, säljare, studenter ja alla som ser nyttan i att ha en arbetsplats att gå till, och som kanske saknar det sociala utbytet kollegor kan ge. Här hyr man plats för en dag, vecka, månad eller ännu längre till ett mycket förmånligt pris.

Förutom fritt wi-fi och gott kaffe, finns även mycket samlad kompetens i byggnaden. I direkt anslutning hittar man företagsstöd i form av NyföretagarCentrum, Företagarna Motala & Vadstena, Linköpings universitet samt näringslivsbolaget Tillväxt Motala. Dessutom finns även samarbete med Coompanion, Almi och Business Sweden.

Kaffekopp på Coffice

Vid Motala företagscenter med Coffice kan man ta del av det senaste som händer i Motalas näringsliv. Det ges även gyllene tillfällen att nätverka genom att delta på de kostnadsfria drop-in frukostar och temaluncher som arrangeras. Varje torsdagsmorgon mellan 07.30-09.00 hälsas företagare, entreprenörer, företagsrepresentanter, studenter, tjänstemän, politiker och organisationer välkomna att starta dagen med en kostnadsfri frukost och mingel. Ett trevligt sätt att utöka sitt nätverk som kanske även på sikt ger möjlighet till nya affärer och samarbeten, menar Johanna Sjögren och fortsätter:

Min vision är att man ska se Motala företagscenter med Coffice som en kompetenshöjande mötesplats där varje besök ger något. Det kan vara en ny kontakt, företagsstöd, viktig information om vad som är på gång i kommunen eller mervärde via en intressant föreläsning.

Prova på Coffice – kostnadsfritt!
Samtliga torsdagar i februari är det kostnadsfritt att sitta på Coffice vid Motala företagscenter. Så kom till oss på Drottninggatan 50, inled arbetsdagen med trevligt mingel och knyt nya kontakter över en kopp kaffe, innan du väljer din plats för dagens arbete.

Jag hoppas att den här kampanjen får fler att hitta till våra trevliga drop-in frukostar och att man får upp ögonen för vilken möjlighet som finns på Motala företagscenter med Coffice. Samtliga hyresgäster vi har haft har varit väldigt nöjda, så framöver önskar vi att det ska sjuda av kreativitet och tillväxt här.

Här kan du läsa mer om Motala företagscenter med Coffice.

Har du frågor om Coffice?
Maila coffice@tillvaxtmotala.se eller ring 0141-122 112 eller 0141-209 720.