Arkiv

Elcykel tillåts i nytt lopp på Vätternrundan

VR elcyling

Vätternrundans allra senaste nyhet är att elcyklar är tillåtet i det nya loppet på 100 kilometer. Deltagarna kommer att kunna välja om man vill cykla med vanlig cykel eller elcykel. Loppet går av stapeln den 10 juni, samma dag som Halvvättern.
Banan för Vätternrundan 100 km är densamma som banan för Tjejvättern 100 km. Inledningsvis cyklar man söderut från Motala, via Vadstena och natursköna (och bitvis mjölksyrekrävande) Omberg innan man vänder tillbaks igen över den rapsblommande Östgötaslätten via Rök och Skänninge. Banan är mycket vacker, varierad och lagom utmanande för både nya och vana cyklister.

– Att cykla är kul och det är en stor vinst för både hälsan och miljön om fler cyklar, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson. Vätternrundan vill minska tröskeln och få så många som möjligt att välja cykeln för både transporter och motion.

– Då måste också vi arrangörer tänka nytt och göra det vi kan för att fler ska cykla. Och ett sätt är förstås att göra våra lopp mer tillgängliga, så att fler kan hänga med och dela den här fantastiska upplevelsen.