Hur arbetar ditt företag med jämställd sponsring? - Motala

Location

Folkets Hus
Repslagaregatan 3
QR Code

Date

06 Mar 2020

Time

07:30 - 09:00

Cost

Kostnadsfritt

Hur arbetar ditt företag med jämställd sponsring?

Har din organisation eller företag tagit beslut för jämställd sponsring? Välkommen till ett frukostseminare som hjälper dig på resan mot att bli en av Sveriges första FairPayers.

Tjejer och killar ska kunna drömma lika stort – och ha lika möjligheter att utöva sin idrott. Det kan låta som en självklarhet, men är det inte idag.

Just nu ser vi en positiv förflyttning i jämställdhetsfrågor, både inom samhället i stort och i idrottsrörelsen. Ökad opinion, företagens hållbarhetsarbete, damidrottens krav på bättre villkor driver på förändringen. En väldigt viktig ingång i frågan är jämställd sponsring. Att sponsra jämställt bidrar till en hållbar utveckling av samhället. Det hänger ihop med ökad konkurrens- och innovationskraft.

Varför är detta intressant för min organisation eller mitt företag?

Syftet med att vara en FairPayer är att ta ställning för att alla människor oavsett kön, ska ha samma resurser och möjligheter att börja och utvecklas inom idrotten samt bli elitidrottare. FairPay vill att näringsliv och offentlig sektor aktivt ska förändra den befintliga struktur som råder inom fördelning av sponsormedel till idrottsklubbar och förbund genom att upprätta policys och handlingsplaner för jämställd sponsring. Detsamma gäller för ett förbund eller klubb som väljer att fördela sina medel jämställt mellan pojkar och flickor/män och kvinnor.

Välkommen till frukostseminarie på temat Jämställd sponsring som förändringskraft! Möt FairPay och Isabelle Widmark, ordförande för organisationen FairPay och en av initiativtagarna till upproret #timeout i samband med  #metoohösten 2017.

 

ANMÄL DIG HÄR >>

 


 

Vad är FairPay?

FairPay är en stiftelse som arbetar för att alla människor ska få idrotta på lika villkor. De arbetar för att alla människor ska få börja i, utvecklas och, om så önskas, göra en karriär inom vilken idrott de helst vill, utan att könet på personen ska avgöra vem som får den möjligheten.

Vad är en FairPayer?

En Fairpayer är ett företag, offentlig eller privat organisation vilken medvetet och strategiskt arbetar för att dess sponsringsmedel fördelas jämställt mellan flickor och pojkar; kvinnor och män.

Läs mer om FairPay här >>
Arrangör

 

 

 

Hourly Schedule

07.30 - 08.00
Frukost
Vi bjuder på frukostmacka och gott kaffe!
08.00 - 9.00
Föreläsning
Lyssna till Isabelle Widmark för FairPay