Fiskelycka - Motala

Arkiv

Fiskelycka

Bryggfiske

Fiskelycka kan vara olika saker beroende på vem man är.  Det kan vara när man som liten åt sin matsäck, pulade på mask och metade tillsammans med någon vuxen. Det var lycka det. Oavsett hur och med vem man fiskar finns det stora möjligheter runt om i Motala kommun.

I Vättern är det fritt sportfiske och Vättern har hela 30 olika fiskarter. Några av dem är speciella, som öring, röding, sik och lax.

I Motala Ström och i Göta kanal gäller det fiskekort som går att köpa i ICA Maxis förbutik, Tullkammaren i Motala hamn, Mallboden i gamla Motala Verkstadsområde och i Borensbergs järnhandel. I Göta kanal mellan Vättern och sjön Boren kan man bland annat spinn- och flugfiska regnbågslax. I Göta kanal får man ta upp tre fiskar per dygn och person. i Motala ström mellan hamnen i Motala och Motala kraftverk finns gott om gädda och abborre.

Till sjön Boren och dess fiskevårdsområde kan fiskekort köpas på www.iFiske.se I Borensberg är det Borensbergs fiskeklubb som arrenderar kanalfisket från slussen till piren i Boren