Offentlig upphandling i Motala kommun i fokus på företagarfrukost

Offentlig upphandling i Motala kommun

Bild

Morgonens drop in-frukost på Coffice gästades av Lars-Gunnar Svensson & Jimmy Peterson från upphandlingsenheten i Motala. Temat var offentlig upphandling i Motala kommun – något som lockade många.

Gäster på morgonens drop in frukost var Lars-Gunnar och Jimmy som lärde oss om inköpssamverkan och om hur upphandlingskontoret arbetar. Grunder i LoU presenterades och diskuterades. Vidare pratades det om vikten att se till underlaget och att leverera det som efterfrågas – och inget annat, då detta kan komma att försvåra arbetet med upphandlingen.

Drop in-frukost på Coffie med tema offentlig upphandling

Drop in-frukost på Coffie med tema offentlig upphandling lockade många

Du som är företagare vet väl om att du kan lämna anbud när Motala kommun upphandlar tjänster och produkter?

Varje år sammanställer upphandlingsenheten i Motala kommun en upphandlingsplan. Den innehåller planerade upphandlingar under de kommande 18 månaderna. Nu finns en aktuell plan för 2019 och halva 2020. (PDF, 199 kB) Där kan du som företagare hitta intressanta upphandlingar som berör just din verksamhet.

Det står i vår policy att upphandlingarna ska utformas så att lokala företag kan vara med och lämna anbud. Det kan vi göra genom att exempelvis göra mindre upphandlingar, så att man som småföretagare känner att det är möjligt att leverera enligt avtalsvillkoren, säger Stefan Johansson, upphandlingschef i Motala kommun.

Det är enkelt att prenumerera på Motala kommuns aktuella upphandlingar inom din bransch via kommunens egna webbverktyg. Vill du veta mer om offentlig upphandling i Motala kommun? Här hittar du Motala kommuns planerade upphandlingar och mer information om hur du går till väga.

Håll koll på detta när du ska lämna anbud

  1. Läs igenom underlaget så tidigt som möjligt
  2. Ställ frågor i e-avrop (läs om detta via länk längst ned i inlägget)
  3. Svara på det som efterfrågas – då det är mycket begränsade möjligheter till att komplettera
  4. Kontrollera att de bilagor som efterfrågas lämnas
  5. Undvik att lämna information som inte efterfrågas
  6. Inga reservationer
  7. Lämna ditt anbud i tid