Arkiv

Fyra svenska mästerskap i Sjöstaden

Bild 1572 MTB Challenge

Fyra svenska mästerskap under en sommar, det är vad Motala tillsammans med en rad duktiga idrottsarrangörer levererar 2017. Det är mästare i bågskytte, MTB, Slopestyle och orientering som ska koras i sjöstaden.
Vad är det då som gör Motala till en så populär stad för mästerskap? Anders Öhrström, arrangör av 1572 MTB Challenge och långlopps-SM i MTB:
-Det starka föreningslivet med en stor variation av idrotter kan nog vara ett av svaren. Att svenska cykelförbundet valde just oss beror på fler faktorer. Cykeltraditionen vi har i Motala samt det geografiska läget bidrog men det avgörande är förstås att cyklisterna har uppskattat tävlingscentrum och banläggningen tidigare år.
Först ut i mästerskapsraden är Bågskytte-SM som avgörs i Fålehagen den 14-16 juli. Här kan du följa Sveriges bästa skyttar på nära håll när medaljerna i Tavel-SM fördelas.
Långlopps-SM MTB arrangeras samtidigt som 1572 MTB Challenge den 5 augusti, ett riktigt fint cykellopp längs med Vätterns stränder och natur. 90 km ska avverkas innan en mästare kan koras. Start och mål vid Folkets park.
Orienterings SM för veteraner i klasserna sprint, medel och långdistans avgörs i Motala och Borensberg 22-24 september. Sprinttävlingen tjuvstartar redan på fredagskvällen i stadsparken då kan man heja på löparna mitt i centrala Motala.
Medel- och långdistans arrangeras i terrängen norr om Borensberg 23–24 september.
Den 7–8 oktober avgörs det allra första svenska mästerskapet i Slopestyle -grenen som anses vara det häftigaste och farligaste inom cykelsporten. Slopestyle går ut på att imponera på domare med höga hopp och häftiga trick. Bered dig på action!

För mer info:
Bågskytte-SM>>
Långlopps-SM MTB>>
Orienterings VeteranSM>>
Slopestyle>>