Arkiv

Högaktuella ämnen och heta talare i Almedalen

En annons i rosa toner med texten: "Möt oss i Almedalen"

Opinionsbildaren Linnéa Claesson och Shanga Aziz från Locker Room Talk pratar jämställt killsnack. Och överläkaren Eva Uustal berättar om förlossningsskador och visualisering av kvinnokönet. Lägg därtill ett spännande seminarium om hur blockkedjeteknik kan föra livsmedelsproducenter närmare konsumenterna.
East Sweden Arena bjuder på högaktuella ämnen och heta talare i Almedalen den 2-5 juli.

East Sweden har ett välfyllt program i Almedalen, där fokus ligger på innovation och samhällsfrågor – med människan i centrum. Den 2-5 juli fylls East Sweden Arena på Strandvägen 4 i Visby med politiker, forskare, innovatörer och andra experter som ska ta sig an en rad dagsaktuella frågor. Seminarieprogrammet spänner över allt från snoozande skolelever, trångboddhet och gigekonomi till hållbar AI, blockkedjeteknik i livsmedelskedjan och svensk besöksnäring.

– Vi har ett oerhört spännande program och precis som tidigare år live-sänder vi alla seminarier, så att även de som inte är i Almedalen kan följa oss, säger Erik Nellmark, marknadsansvarig på East Sweden.

Bland de intressanta talarna på scen finns opinionsbildaren Linnéa Claesson som ska prata om jämställt killsnack, forskaren Fredrik Heintz som resonerar om etik när vi använder artificiell intelligens samt arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson som ska diskutera hur det är att leva i en demokrati för den som aldrig upplevt det.

– Ett annat seminarium jag tror blir intressant handlar om blockkedjeteknik och livsmedelsproduktion, säger Erik Nellmark. Där deltar bland andra Helene Oscarsson från Vreta Kluster och ett företag som sysslar med blockkedjeteknik. De ska på ett väldigt praktiskt sätt visa vilka möjligheter tekniken kan ge.

Sex organisationer står bakom East Swedens deltagande under årets Almedalsvecka – Region Östergötland, Linköpings universitet, Östsvenska Handelskammaren samt Norrköpings, Linköpings och Motala kommuner. Totalt arrangeras inte mindre än 27 seminarier i East Sweden Arena från måndag till torsdag. East Sweden står för 17 av dem under måndagen, onsdagen och torsdagen – på tisdagen hyrs arenan ut till Aerospace Almedalen som har ett digert program med fokus på flyg och rymd.

Hela programmet finns på www.eastsweden.se/almedalen där även live-sändningarna kommer att ligga. Media är givetvis välkomna att bevaka samtliga seminarier och träffa de intressanta personer som står på scenen.

Mer information: eastsweden.se/almedalen
Kontaktperson: Anchi Alm, pressansvarig, 076-015 90 10, anchi@granitpr.se