Cykelfest på historiskt område - Motala

Arkiv

Cykelfest på historiskt område

Vättern Bike Games startfält

Motala gör sig redo för ännu en folkfest. Snart är det dags för höstens stora cykelhelg. Den 14 september intar Vättern Bike Games MTB-cyklister, BMX- och trialåkare Bondebacka.

Så, vad är Vättern Bike Games? En arenatävling där MTB-cykling för alla åldrar och nivåer står i fokus. Allt från Minivättern MTB till Team Challenge 4, 8 eller 12 timmar. Dessutom tävling i halfpipe BMX, ett prova-på-område med trial, pumptrack och mycket mera! Cykel- och folkfesten som arrangeras av Vätternrundan kommer i år anordnas på Bondebacka, i hjärtat av Motala.

  Dekorativs detaljblder från Vättern Bike Games 2018Höstens stora cykelfest. Foto: Vätternrundan / Vättern Bike Games.

Succétävlingen Vättern Bike Games Team Challenge är alltså tillbaka, men nu i en utökad variant – välj mellan att cykla 4, 8 eller 12 timmar! Flest antal varv på den ca 5 kilometer långa banan på Bondebacka vinner! En annan sak som blir nytt för i år är att cyklisterna inte bara trampar bland hassellundar, grova ekar, tallskog – utan också ute på det öppna radiofältet.

Bild på BMX-cyklist på Vättern Bike Games 2017.
Tillbakablick till Vättern Bike Games 2017. Foto: Erik Jansson för Vätternrundan / Vättern Bike Games.

Svenska BMX-eliten gör upp i Halfpipe BMX

Se Jacob Nedler och resten av den svenska BMX-eliten göra upp om segern i denna maxade halfpipe-tävling. Det kommer finnas två tävlingsklasser – junior (upp till 10-14 år) och senior (15 år och äldre). Men, hur funkar Halfpipe BMX? Detta är en bedömningssport där åkarna ska göra så många och så feta tricks som möjligt på en begränsad tid. Det är som du förstår inget du vill missa. Vi lovar.

Barn på Minivättern MTB. Dekorativa detaljblder från Vättern Bike Games 2018
Barnens egna MTB-lopp! Foto: Vätternrundan / Vättern Bike Games.

Samma dag som Bondebacka i Motala fylls av MTB-cyklister, BMX- och trialåkare kan de yngsta besökarna ställa upp i en alldeles egen fartfylld tävling – Minivättern MTB! Alla barn mellan 0-9 år har chansen att vara med, antingen med springcykel eller vanlig cykel. Anmälan sker på plats. Vid start- och målområdet finns också fler ”Skoj med hoj”-aktiviteter för barnen. Skoj med hoj introducerades under Vätternrundan 2018 och innebär att barnen ges möjlighet att testa på flera olika cykelaktiviteter. I samband med Vättern Bike Games kommer barnen, utöver Minivättern MTB, kunna testa på aktiviteter som pumptrack och en lagom klurig teknikbana. Varje genomförd aktivitet belönas med en extra stämpel på diplomet som alla barn får med sig hem!

Ja, se till att boka upp 14 september. För det här vill du inte missa. Vi ses i Bondebacka!

Läs mer på >> Vättern Bike Games. Inte från trakterna? Längst ner på hemsidan hittar du en karta över området.