Arkiv

Joakim Ljungqvist lämnar vd-rollen på Tillväxt Motala AB

Motalas webbsida bild

Efter närmare sex år på Tillväxt Motala AB väljer Joakim Ljungqvist att lämna vd-stolen för att istället starta upp egen verksamhet. Samtidigt har man träffat en överenskommelse om fortsatt engagemang som strategisk rådgivare delvis knutet till det fortsatta Lalandia-arbetet. Tillväxt Motala AB inleder rekrytering av ny vd efter sommaren och Joakim kommer att kvarstå i vd-rollen till årsskiftet.

Joakim Ljungqvist började arbeta vid Tillväxt Motala AB för ca sex år sedan. En tid som varit minst sagt händelserik.
Det har varit en underbar resa i stort och smått. Minns särskilt invigningen av vår nya infrastruktur, lanseringen av vårt platsvarumärke Motala, Östergötlands sjöstad som då var en innovativ plattform för platsmarknadsföring och så klart etableringsarbetet kopplat till Lalandia. Vi har tillsammans med näringslivet och kommunen bidragit till fantastiskt fina tillväxtresultat i kommunen, säger Joakim Ljungqvist.

Tillväxt Motala AB kommer att inleda rekryteringen av en ny vd samtidigt som Joakim kvarstår som vd fram till årsskiftet.
Vi har stor respekt för att Joakim nu väljer att gå vidare efter närmare sex år och vi önskar honom stort lycka till i sitt nya engagemang i sitt eget bolag. Samtidigt är vi väldigt glada över att ha lyckats knyta Joakims engagemang även efter detta då han kommer fortsätta att arbeta som strategisk rådgivare till bolaget. Joakim har över åren betytt mycket för utvecklingen i Motala och i bolaget. Tillväxt Motala AB kommer att inleda rekryteringen av ny vd efter sommaren, säger Gunilla Brynell Johansson ordförande Tillväxt Motala AB.

Joakim Ljungqvist startar nu upp en egen verksamhet.
Har längre drömt om att få starta upp en egen verksamhet och ska därför starta upp ett eget bolag där ambitionen kommer vara att hjälpa både offentliga organisationer och privata företag med marknadsföring, försäljning och affärsutveckling. Vi har byggt upp en fantastiskt fin modell för samarbete mellan kommun och näringsliv i Motala. Tycker att Lalandias planerade utveckling i Motala odiskutabelt är vår största tillväxtchans i kommunen inte minst som katalysator för en mängd andra företag och verksamheter. Att få fortsätta att arbeta i den här processen har varit en mycket angelägen fråga för mig. Har därför tillsammans med Tillväxt Motalas styrelse kommit fram till att jag kan ha ett fortsatt engagemang i den här frågan, avslutar Joakim Ljungqvist.

För ytterligare information:
Gunilla Brynell Johansson, ordförande Tillväxt Motala AB 073-822 32 96
Joakim Ljungqvist, VD Tillväxt Motala AB 070-524 24 90