Arkiv

För dig som söker lugnet i vardagskaoset

Kärnskogsmossen spång med människa_liggande

Östergötland har en varierad och spännande natur. På Östgötaledens olika sträckor kan du hitta allt från djupa skogar, slättlandskap och skärgård. Här kan du få allt från en enklare vandring till riktiga äventyr.

Längs leden har ett antal platser identifierats som rofyllda platser; platser som störande ljud från trafik, tåg och bebyggelse inte når. Låter det otroligt? Det är det. 

Med hjälp av lokalkännedom hos östgötarna i området fann man efter ett sökarbete platser som erbjuder tystnad, men också variation av naturen. Arbetet resulterade i sex platser, vissa med utsikt över hav och berg och andra inne i de djupaste mjuka skogarna. 

Nybörjarvänliga leder

Första gången på Östgötaleden? Östgötaledens alla sträckor är markerade med orange färg vilket gör att det är lätt att följa slingorna. Med hjälp av ledmarkeringar och webb-appen blir det enkelt att få en fantastisk vandringsupplevelse! 

Rofyllt, tyst och tillgängligt 

Kärnskogsmossen är ett naturreservat ligger i Motala kommun i Östergötlands län. Här finns vidsträckta myrmarker med ett rikt fågelliv. En fin vandringsled med träspång finns i området så att man lätt kan ta sig ut på mossarna utan att bli blöt om fötterna. Om vädret tillåter kan man på vintern att åka skidor på mossen!

Här hittar du alla rofyllda platser. Nyfiken på Motala? Här hittar du fler upplevelser.