Huvudmeny

Arkiv

Motala först i Östergötland med Greeters

Tänk dig en person som älskar sin plats så mycket att den vill privatguida en turist. Där har du en Greeter. Nu blir Motala först ut i Östergötland med att låta Motalabornas kärlek till sjöstaden möta upp besökare genom att haka på det internationella Greeter-programmet.

Först ut i Östergötland gör Motala nu som över hundra andra destinationer runt om i världen och erbjuder ett personligare besök genom så kallade Greeters.
I Sverige finns konceptet sedan tidigare i Helsingborg, Göteborg, Strängnäs, Skellefteå och Hultsfred.

– Global Greeter Network erbjuder en plattform där besökare kan boka en av Motalas Greeters och få en annorlunda upplevelse av Motala, berättar Jessica Hallros på Tillväxt Motala AB som ligger bakom den nya satsningen.

En Greeter är helt enkelt en stolt Motalabo som gärna visar upp sina personliga guldkort för en nyfiken turist eller annan besökare. Det mänskliga mötet står i fokus. Det är helt kostnadsfritt och avser att berika både besökarens vistelse samtidigt som det ger den lokala ambassadören en ny bekantskap och möjlighet att berätta om sitt Motala, utanför de klassiska guideböckerna. Det kan handla om att visa en restaurang, en plats, en sevärdhet eller kanske en riktigt god svensk fika.

Satsningen på Greeters är en del av Motalas nya besöksservice där fokus ligger på att modernisera och bredda servicen för besökare.

Tillväxt Motala söker just nu motalabor som är nyfikna på konceptet Greteers och som kan tänka sig att ta emot besökare och turister från världens alla hörn och visa upp just sitt Motala.

– En uppstartsträff kommer att arrangeras inför säsongen och givetvis kommer även utbildningstillfällen att erbjudas, berättar Jessica Hallros.

Den som är intresserad av att bli en Greeter i Motala hittar info och anmälan på http://motala.greeters.info/sv/ eller genom att kontakta Agneta Larsson på Tillväxt Motala AB på agneta.larsson@tillvaxtmotala.se .