Motala Hamn - Motala

Arkiv

Motala Hamn

Hamnen - Maria Muhr

I Motala är vi stolta över vår stad och den tillgång till vatten vi har omkring oss. Med Vättern, Göta kanal, Motala ström och Boren alldeles runt knuten, kan man verkligen säga att ”stan är full av vatten”. Kommunen har över 50km ”kust” inom Motala stad och en tredjedel av kommunens ca 43 000 invånare har mindre än 500 meter till närmaste vatten.

Att fiska är aldrig långt borta. Inne i stan är det perfekt Cityfiske för familjer. Fiskekort gäller för Göta kanal, Motala Ström och sjön Boren och flera av våra småsjöar. I Vättern är det fritt sportfiske.

Här hittar du en av Sveriges vackraste insjöhamnar och Göta kanals största gästhamn, Motala hamn, med drygt 50 gästplatser. Hamnen är populär och det syns på beläggningen av båtar. På andra sidan Motalaviken ligger Södra strands ställplats och sjömack för den som behöver tanka.

Hamnområdet har blivit en naturlig mötesplats där det sjuder av liv och rörelse med bodar med försäljning, cykeluthyrning, glasscafé, hotell, restauranger. Här finns Motala motormuseum, som bl a har en av Sveriges största samlingar av Rolls Roys. Göta kanalbolags gula  pampiga hus hittar man i hamnen och precis utanför ligger M/S Kung Sverker som gör kanalkryssningar till Borensberg, räkkryssningar på Vättern och turer under söndagar i juli till naturreservatet Motalabuktens öar.