Tillväxt Motala AB

Arrangör

Tillväxt Motala AB
Telefon
0141-101 200
E-post
info@tillvaxtmotala.se
Webbadress
www.tillvaxtmotala.se

Övriga arrangörer

Plats

Coffice, Motala Företagscenter
QR Code

Datum

25 apr 2019

Tid

08:00 - 18:00

Kostnad

Kostnadsfritt

Drop in-frukost på Coffice

Välkommen till Coffice!

Denna morgon gästas vi av efterlängtade Plastkretsen – en av Europas modernaste sorteringsanläggningar för plastförpackningar.

Beslutet om satsningen i Motala togs av Plastkretsen i januari 2018. Plastkretsen, en av ägarna till FTI, har nu byggt en av Sveriges modernaste och största sorteringsanläggning för återvinning av plastförpackningar – beläget i Motala Företagspark. Anläggningen gör Sverige självförsörjande när det gäller sorteringskapacitet och återvinning av plastförpackningar under många år framöver.

Satsningen är en del i en strävan mot en cirkulär ekonomi, det vill säga att plasten i de förpackningar som sätts på marknaden till en mycket högre grad kan materialåtervinnas. Kapaciteten för sortering av plastförpackningar är låg i Sverige idag vilket leder till en dyr logistik och långa transporter när vi måste skicka materialet till anläggningar i Tyskland. Plastkretsen såg ett behov i att möta ökningen av plastförpackningar som lämnas till återvinning med investering i en ny sorteringsanläggning i Sverige. Anläggningen i Motala beräknas vara i full drift 2019.

Varmt välkommen att lyssna till ämnet på drop in-frukost på Coffice!

___________

 

Vad är Motala Företagscenter med Coffice?

Coffice är en kreativ och flexibel arbetsplats full av liv och inspiration. Här sitter företag i uppstartsfas, studenter och egenföretagare tillsammans i en öppen miljö. 

På Coffice kan du hyra plats för en dag, en vecka eller en månad. Du som hyr en plats får tillgång till helt nybyggda fräscha lokaler i centralt läge, ”jobbarkompisar”, samtalsrum och gott kaffe! Nyfiken? Du är alltid välkommen förbi och det räcker med ett enkelt mail för att boka din plats. Vill du läsa mer om konceptet så kan du göra det här.

Läsarkommentarer