Sjöstadslunch på Coffice - Vad är Artificiell intelligens? - Motala
Tillväxt Motala AB

Arrangör

Tillväxt Motala AB
Telefon
0141-101 200
E-post
info@tillvaxtmotala.se
Webbadress
www.tillvaxtmotala.se

Övriga arrangörer

Linköpings universitet

Plats

Coffice, Motala Företagscenter

Mer info

Läs mer
QR Code

Datum

21 okt 2019

Tid

11:30 - 13:00

Kostnad

Kostnadsfritt

Sjöstadslunch på Coffice – Vad är Artificiell intelligens?

Datorprogram som slår de mänskliga stormästarna i spel som go, Jeopardy och poker; människoliknande robotar som kan bära lådor, springa och utföra parkour; samt självkörande bilar ute i trafiken mitt ibland oss. För tio år sedan var allt detta otänkbart. Idag är det verklighet. Bakom de imponerande framstegen ligger artificiell intelligens. Vad är det egentligen? Var går gränsen för vad som är möjligt? Hur kommer det påverka oss?

Välkommen till Sjöstadslunch på Coffice! Lyssna till dagens fascinerande gästföreläsare Fredrik Heintz, njut av god lunch och mingla med företagare, entreprenörer, studenter, företagsrepresentanter. Ett sätt att utöka ditt nätverk. Kanske också rent av en möjlighet till nya affärer och samarbeten. Att delta är kostnadsfritt och vi bjuder på enklare lunch.

Tid: 11:30-13:00
Föredraget börjar kl. 12:00
Anmäl här senast 17/10>>

Dagens gäst Fredrik Heintz, universitetslektor Liu

Docent Fredrik Heintz är lektor vid Institutionen för Datavetenskap vid Linköpings universitet. Han är ordförande i svenska AI-sällskapet, föreståndare för forskarskolan inom Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP) och medlem i EU-kommissionens High Level Expert Group on AI. Hans forskningsområden är artificiell intelligens och autonoma system. Han är särskilt intresserad av gränslandet mellan kunskapsrepresentation och maskininlärning och hur autonoma system inkrementellt kan både lära sig och fatta egna beslut utifrån information som samlas in av systemet själv. Han är också väldigt aktiv i utbildningsfrågor där han bland annat infört begreppet datalogiskt tänkande till Sverige, ansvarat för utvecklingen av det nya civilingenjörsprogrammet Mjukvaruteknik, varit med i framtagningen av de nya läroplanerna för grundskolan där programmering ingår och nu leder han arbetet med fortbildning inom AI vid Linköpings universitet.
___________

Vad är Motala Företagscenter med Coffice?

Coffice är en kreativ och flexibel arbetsplats full av liv och inspiration. Här sitter företag i uppstartsfas, studenter och egenföretagare tillsammans i en öppen miljö.

På Coffice kan du hyra plats för en dag, en vecka eller en månad. Du som hyr en plats får tillgång till helt nybyggda fräscha lokaler i centralt läge, ”jobbarkompisar”, samtalsrum och gott kaffe! Nyfiken? Du är alltid välkommen förbi och det räcker med ett enkelt mail för att boka din plats. Vill du läsa mer om konceptet så kan du göra det här.

Tillväxt Motala LinkedIn    Tillväxt Motala Facebook