Arkiv

Nedräkningen har börjat

Foto Vätternrundan Petter Blomgren

Nu när våren äntligen har anlänt väcks cykellusten till liv i Motala – Östergötlands sjöstad. Det är med längtan vi ser fram emot den årliga cykelfesten – Vätternrundan.

Deltagarnas resa börjar med anmälan, träning, förberedelser och planering av besöket, före resan hit med starten och slutligen målet i Motala.
Vätternrundans lopp kräver 4000 funktionärer varav medparten kommer från Motalas ideella föreningar. Funktionärsuppgifterna går i arv från generation till generation. Det stolta värdskapet är en viktig del av traditionen.

Under ett par årliga veckor i juni förvandlas den medelstora svenska staden till ett internationellt mecka för cyklister från hela världen. Mellan och under loppen bjuds en meny av aktiviteter och programpunkter för både publik och deltagare. Besökare uppmanas att ta med sig familjen och gärna stanna någon dag extra.

Under cykelveckorna är stora delar av Motala innerstad avstängd för biltrafik till förmån för cyklister och kollektivtrafik. Istället är stora lättillgängliga parkeringsytor iordningsställda inför loppen. Dessutom av kollektivtrafiken inom Motala kostnadsfri under Vätternrundan och förstärkt med särskilda Vätternrundabussar. Mer detaljerad trafikinformation kommer inom kort.

Här är datumen för årets evenemang:
8 juni – MTB-Vättern
9 juni – Tjejvättern
10 juni – Halvvättern & Vätternrundan 100 km
11 juni – Minivättern & ”Skoj med hoj”
14 juni – Vättern GP & Retrovättern
15–16 juni – Vätternrundan

I Motala centrum arrangeras också sportmässa, marknad och andra kringaktiviteter för den som har ork över.

Varmt välkommen att ta del av cykelfesten!

Läs mer här