Norrbyströmmen erbjuder familjefiske - Motala

Arkiv

Norrbyströmmen erbjuder familjefiske

Norrbyströmmen bjuder på fantastisk naturupplevelese

Otroligt vackert beläget, strax utanför Borensberg mellan sjön Boren och Norrbysjön, ligger Norrbyströmmen. En liten oas där tiden står stilla, eller i alla fall blir helt oväsentlig för den flugfiskare som befinner sig där. Här finns goda förutsättningar för en fantastisk fiske- och naturupplevelse. Efter pandemins inträde har många avbokat och nu ställer man om och erbjuder familjefiske där även små grupper är välkomna.

Intresset för fiske är fortsatt stort men man vill kanske inte vara åtta-tio stycken som tidigare krävts så nu har vi infört ett minimum på tre personer. Vi har redan fått in en hel del bokningar säger Manni Svensson, en av ägarna till Norrbyströmmen.

Norrbyströmmen är en till större delen anlagd put and take-ström som tar sitt vatten från Motala Ström vid Nääs som ligger mellan sjön Boren och Norrbysjön. Vattnet kommer från Vättern, vilket för det mesta betyder klart, grönskimrande vatten. Strömmen erbjuder ”sightfishing” i ett vackert mellansvenskt kulturlandskap med ängar, åkrar, parksoffor och grusade gångar och ska inspirera till att ta på tweedkavaj istället för Gore tex-jacka vid tjänlig väderlek. Sträckan är ca 700 meter lång och har en fallhöjd på fem meter. De sex poolerna har ett medeldjup på en meter.

Nu kan man alltså boka in sig för en egen liten grupp bestående av familj, vänner eller kollegor som man ändå träffar dagligen. Naturupplevelser lockar i dessa kristider och fiske är bland det bästa man kan ägna sig åt, frisk luft och stora avstånd – men man vill kanske inte bo med folk man normalt inte träffar. Vanligen tillåts endast bokningar av stora grupper, speciellt nu under bästa kläckningstid, snart börjar vulgata- och danicasäsongen. Familjefiske kan bokas under maj – juli och priset är 1200 kr per person minimum tre personer, inklusive exklusivt boende. Incheckning sker kl 15 den bokade dagen och utcheckning kl 13 dagen därpå. Lodgen städas noga mellan varje nytt sällskap, detta görs av ett lokalt Borensbergsföretag.

Först tänkte jag kalla det Coronafiske, men tröttnade själv på begreppet. Det har varit tufft, många kompisgäng och företagsgrupper har bokat av och vi har inte fått nya gruppbokningar på länge. Det här blir en bra ersättning, vi får lite intäkter och fler får chansen att fiska till en rimlig kostnad under högsäsong när det är toppfiske och vanligen svårt att få plats. Har man planerat en längre resa som inte kan genomföras kan det här vara ett alternativ. Vi har en praktikant på plats och kan därför erbjuda kurser i flugfiske för de som vill lära sig – jag hoppas på många nya flugfiskeentusiaster! Norrbyströmmen är perfekt för att lära sig flugfiske, man ser hur fisken reagerar på flugan, det finns gott om plats för bakkasten och man behöver inte kasta långt avslutar Manni Svensson.

Låter det lockande? Läs mer här>>