Arkiv

Peugeot etablerar sig i Motala

Tre belåtna män med en spade framför sig.

Fredrik Bagge, Tillväxt Motala, samt Robert Johansson och Erik Lindahl, Peugeot, ser fram emot den nya etableringen.

I samma veva som vintern åter gör entré planerar Borens bil att slå upp portarna till Peugeot Motala. En splitterny bilhall, perfekt beläget i Bråstorps shoppingområde.

– Vi välkomnar den satsning Borens Bil gör i Motala. Vi på Peugeot Sverige arbetar aktivt med att etablera oss på fler platser i Sverige för att öka tillgängligheten. Borens Bils satsning ligger helt i linje med detta, säger Tobias Pettersson, VD för Peugeot Sverige.

Bakom Borens Bil, namnet för övrigt en hyllning till sjön, står entreprenörerna Erik Lindahl och Robert Johansson båda med gedigen bakgrund i bilbranschen och även på transportbilsidan.

– Vi är glada att kunna göra den här satsningen på en toppmodern fullserviceanläggning med optimalt läge och bästa tillgänglighet för kunderna. Peugeot växer kraftigt i Sverige och vi ser fram emot att göra den resan tillsammans, säger Erik Lindahl.

Peugeot Motala räknar med att sälja cirka 600 bilar per år och att ett tiotal, på sikt upp mot 15, nya arbetstillfällen kommer att skapas. Försäljningen är redan igång och högklassig service är högst upp på agendan. Rådande högkonjunktur har fört med sig att intressenterna har allt mindre tid att lägga på bilköp. Borens Bil erbjuder därför hemleverans av bilar till företag och privatpersoner.

– Vi tror på entreprenörsandan i Motala, det händer mycket positivt här. Speciellt med tanke på den expansion som väntar runt hörnet med Lalandia i spetsen, säger Robert Johansson

Peugeot har seglat upp som den femte mest sålda bilen till privatpersoner och transportbilar i landet och det är en av anledningarna till samarbetet. En annan är den stora potentialen i Peugeots utbud med allt ifrån prisvärda personbilar till transportbilar, som i väldigt stor utsträckning kan anpassas efter kundens behov.

– Dessutom tror vi väldigt mycket på Peugeot Sveriges strategi för att ytterligare ta mark på den svenska marknaden, tillägger Robert Johansson.

– Samarbetet med Tillväxt Motala har underlättat mycket för oss, tack vare dem har hela processen gått mycket snabbt. Motalas näringsliv kan känna sig lyckligt lottade med en så kunnig och driven samarbetspartner, avslutar Erik Lindahl.