Arkiv

Premiär för BoTorg Motala!

Interiör bostad

På lördag öppnas portarna till Motalas första BoTorg. En temadag om boende med öppna visningar. 15 lokala företag ligger bakom eventet som ska visa upp den lokala bostadsmarknaden och dess möjligheter.

Bostadssituationen är minst sagt het i Motala. Efterfrågan och tillgång, en prisutveckling i Sverigetopp och drömbyggen är något som frekvent dyker upp runt fikabord runt om i kommunen. Släpp av lediga lägenheter är hetare än någonsin, mäklarobjekt väcker stort intresse, lånelöften utreds med hög intensitet hos bankerna och husleverantörerna arbetar på högvarv.

Lördag 6 maj har Motalabor och tillresta chansen att få en unik överblick av de lokala bostadsmöjligheterna då kommunrepresentanter med koll på tomtlägen, husbyggare, banker fastighetsägare och mäklare samlas på ett och samma ställe och för en dag skapar BoTorg Motala.

Det är Tillväxt Motalas nätverk ”Livet i Motala” som genomför minimässan på plats på nedre plan i Gallerian i Motala. Nätverket har tidigare arrangerat årliga ”Borallyn” med stort publikt intresse, men testar nu ett nytt grepp. Liksom tidigare kompletteras mässan i Gallerian dock med ett par öppna visningar presenterade på www.motala.se/botorg.

– Vi ser ett stort behov av att vilja tala om sin bostadssituation och resonera med kunniga och serviceinriktade människor om vilka möjligheter som finns, här är BoTorg Motala en fin möjlighet, förklarar projektledare Jessica Hallros på Tillväxt Motala AB.

Söndagen 7 maj finns dessutom en mindre version av samma upplägg i form av BoTorg Borensberg på plats på Borensbergsdagen.

Prisutvecklingen i kommunen skrivs de senaste 12 månaderna till 24% för bostadsrätter och 17% för villor.