Arkiv

Rivstart för Motalas Besöksservice

Ett blått tält med texten "Motala. Östergötlands sjöstad" tryckt på taket.

Under den gångna helgen hände det mycket i Motala och i närliggande kommuner. Bland annat genomfördes Askersund Outdoor Festival och Trädgårdsmässan ”Trädgård och uterum” i Motalas stadspark.

Motalas Besöksservice fanns på plats vid Askersund Outdoor festival för att marknadsföra Motala som besöksmål. Intresset var stort och många besökare från Örebroregionen fick med sig fina utflyktstips hem. Våra ”sjöstadpåsar” som bland annat var fyllda med sommarens magasin och en lista med evenemangstips mottogs med glädje.
I samband med festivalen arrangerades Eko-loppet som är en multisporttävling för både elit och motionär. Loppet går ut på att deltagaren ska vandra 22,5 km, paddla 36,5 km och cykla 51 km, det hela genomförs i området Norra Vättern. För motionärer finns det camps i Tiveden, Aspa, Medevi och Askersund medan eliten kör hela loppet i ett sträck. Loppet är ett samarbete mellan Tiveden, Motala och Askersund och ur ett besöksnäringsperspektiv är detta en unik möjlighet att marknadsföra Norra Vätterns fantastiska natur vilket ligger i tiden med tanke på det ständigt ökande intresset för naturturism. I år genomfördes pilotprojektet med bland annat Renata Chlumska som deltagare. Nästa år, 2019, så är loppet öppet för alla.

I Motala arrangerades för första gången mässan ”Trädgård och Uterum” i Stadsparken. Här fanns Motalas Besöksservice på plats i form av en InfoPoint. Även här var intresset stort, framför allt kring sommarens evenemang. Vi träffade många Motalabor men även en del inresta som vi hoppas ha inspirerat till återbesök. Mässan lockade ca 2500 besökare och arrangören Peter Isaksson var mycket nöjd och räknar glädjande nog med att återkomma nästa år.