Sjöstadsmorgon hos uppmärksammad entreprenör - Motala

Arkiv

Sjöstadsmorgon hos uppmärksammad entreprenör

Caroline William Sjöstadsmorgon april 2019 hos Motala Djurklinik

Det bjöds in till en morgon med fokus på företagande, entreprenörskap – och gulliga husdjur. Sjöstadsmorgon gästade på fredagen Caroline William, nyligen prisad av Företagarna i Motala och Vadstena, som Årets företagare på Motala Expo.

April månads Sjöstadsmorgon gav sina besökare chansen att lära känna Årets Företagare, Caroline William, lite extra. Entreprenören bjöd på en ärlig berättelse om sin företagsresa från veterinärstudent till ägare av Motala Djurklinik. En resa som gick fortare än hon någonsin kunnat ana, och en hade en väg som visade sig vara lite mer krokig än väntat. Men, historien har en lite mer lycklig fortsättning än start – för idag har Carolines verksamhet både växt, och blomstrat. Sedan tidpunkten för överlämning av verksamheten har Caroline med personal tredubblat såväl personalstyrka som omsättning.

Christina Gyberg Företagarna i Motala och Vadstena

Konsten att vända motgång till framgång

Caroline kan nu också titulera sig som uppmärksammad entreprenör. Tidningen ”Företagaren” listade 2018 Caroline och hennes verksamhet som en av Sveriges mest lovande företagsidéer från unga entreprenörer. Hon utsågs i november 2018 till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland och har dessutom uppmärksammats i Dagens Industri. För bara veckor var hon en av de inbjudna till den årliga Entreprenörskapsdagen i regi av Prins Daniels Fellowship.

Pristagare av den ärofyllda titeln Årets företagare

Priset Årets företagare delas årligen ut på Motala Expo av Företagarna i Motala och Vadstena. Ett pris som kommit att bli mycket ärofyllt och som lockar stor publik vid tillfället för överlämnandet av statyetten. Så blev det även detta år, när Caroline korades till vinnare. Caroline korades med motivering:

”Årets företagare är en entreprenör som redan under slutet av sin studietid för fyra år sedan fick möjlighet att förverkliga sin dröm om ett eget företag. Årets företagare i Motala är ett fantastiskt föredöme för företagare och ett bevis på att tron på sig själv och viljan att lyckas med det man brinner för går att genomföra.”

Caroline William Sjöstadsmorgon april 2019 hos Motala DjurklinikChristina Gyberg – Företagarna i Motala och Vadstena

#4av5jobb

Under morgonen fanns Företagarna i Motala och Vadstena på plats för att berätta mer om det viktiga arbetet som organisationen gör. Företagarna arbetar för att skapa bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige. Företagarna drivs av att utveckla Sverige till att även i framtiden vara ett av de bästa platserna att leva, verka och bo på. På morgonens Sjöstadsmorgon fanns Christina Gyberg på plats för att berätta om vikten av företagsamhet hos de små- och medelstora företagarna.

Företagarna glädjs med alla företagares framgångar, stora som små, men framförallt glädjs vi åt att hela samhället tjänar på de arbetstillfällen som skapas, hur företagen bidrar till vår välfärd och bygger vår framtid.

Vidare berättade Christina att det är lätt att tro att majoriteten av alla jobb finns hos de stora multinationella företagen – men att det inte kan vara mer fel. Faktum är att fyra av fem arbetstillfällen skapas i företag med färre än 50 anställda.

Det är oerhört viktigt att näringslivsfrågor prioriteras. Varje arbetstillfälle ger skatteintäkter som i sin tur borgar för hög livskvalitet.

I Företagarnas rapport Välfärdsskaparna 2019 konstateras att sedan 1990 har det skapats 1657 jobb i småföretagen i Motala kommun, och att Företagarna tillsammans med alla anställda i småföretagen står för 29% av kommunens skatteintäkter – vilket motsvarar 520 miljoner kronor.

Från v. Anna Maria Lönn Wahlqvist & Göran Tevell – Liu, Albert Rudholm – InGeniuos, Magnus Lindberg – Tillväxt Motala AB.

InGenious är som det låter

Alla vet vi att det ofta tar lång tid att utveckla en idé. Tänk om du kan få hjälp med det på mindre än 4 månader? Albert Rudholm från EastSweden’s InGenious berättade om deras projektkurs InGenious – som är precis som det låter.

Programmet tillåter projektgruppen att tänka ”outside the box” och angripa utmaningar utifrån nya perspektiv. Magin sker när studenterna jobbar i tvärdisciplinära dynamiska projektgrupper.

Resultaten kan bli allt från nya produkter eller prototyper till färdigdesignade lösningar, berättade Albert, som dessutom drog några goda exempel på projekt som blivit verklighet.

Morgonen bjöd, som alltid under Sjöstadsmorgon, också på god frukost och gott om mingeltid för nya relationer och affärer. Den här gången i spännande veterinärmiljö!

 

__________

 

Kolla in kommande näringslivsevenemang här, och läs alla nyheter här.