Arkiv

Sjöstadsmorgon med politikerutfrågning

Sjöstadsmorgon_politikerutfrågning_2019

Under morgonen ställde MVT:s Lina Handberg än en gång den lokala politiken mot väggen. På agendan, ett år efter valet, stod ämnen som företagsklimat, förutsättningarna för näringsliv på landsbygden och bostadsbyggande i fokus.

Under morgonen blev det tydligt att samtliga politiker är eniga om att arbetet med företagsklimatet är oerhört viktigt. Det bjöds även på en duell i det högaktuella ämnet konkurrensutsättning av kommunal verksamhet. Tittarna röstade fram vem de helst ville se i duellen – och resultatet ställde Kåre Friberg (M) och Elias Georges (S) öga mot öga.

Näringslivsfrågorna fick extra fokus med Företagarnas regionschef Frida Boklund på scenen.

Jag skulle säga att om man jämför med föregående år så var bägge sidor mer fokuserade och framåt, och även om det finns en hel del frågor man inte vill diskutera så var det intressant att det kom fram en hel del samsyn. Det hoppas jag man spinner vidare på, säger Företagarnas regionschef Frida Boklund.

Frida fortsätter:

Det är ett kul koncept – och jätteintressant att delta.

Christina Gyberg, ordförande Företagarna Motala & Vadstena, tycker att det var en bra debatt och inställer med Frida att samtalsklimatet var bättre än föregående tillfällen.

Det finns bara ett sätt, och det är samverkan mellan politik och näringsliv. Vi måste sträva åt samma håll och vi är en bra bit på väg, anser jag. Jag bara hoppas att det fortsätter i god anda från alla parter. Jag tror också att arbetet vi gör i Tillväxt Motala tillsammans med Företagarna har givit resultat. Satsningen, som gjordes 2011, verkställdes i politisk enighet – och nu visar det sig att det är ett framgångsrecept, avslutar Christina.

Projektledare Johanna Sjögren är nöjd med morgonens Sjöstadsmorgon.

Det är alltid intressant att höra vad politikerna har att säga i de olika frågorna. Extra glädjande att samtliga är rörande överens om att arbetet för ett förbättrat företagsklimat är oerhört viktigt och står högt upp på agendan. Nu ser vi fram emot nästa Sjöstadmorgon som arrangeras i Equmeniakyrkan den 25 oktober, där temat passande nog är innovation.

Morgonen bjöd, som alltid under Sjöstadsmorgon, också på frukost och gott om mingeltid för nya relationer och affärer.