Sjöstadsmorgon i anrik slottsmiljö - Motala

Arkiv

Sjöstadsmorgon i anrik slottsmiljö

Sjöstadsmorgon på Charlottenborgs slott med Nina Glimvall och Magnus Lindberg

Med en välkomnade doft av syren, sol som bekvämt värmde upp allén och en kort promenad längs grusgången bjöds det in till Sjöstadsmorgon i anrik slottsmiljö på Charlottenborgs slott.

Årets somrigaste Sjöstadsmorgon med tema besöksnäring huserade under morgonen på Charlottenborgs slott som bjöd på en god frukost i en fantastisk miljö. Som vanligt bjöds det på gott om mingeltid för nya relationer och affärer – den här gången i historisk slottsmiljö.

Till morgonkaffet bjöd Hannah Gruffman, verksamhetschef på Motala kommun, spännande insikter i museiverksamheten hos kommunens samtliga fyra museer: Charlottenborgs slott, Sveriges rundradiomuseum, Motala industrimuseum och Museilägenheterna på Verkstadsön i Motala.

Hannah Gruffman och Agneta Larsson, Motala Besöksservice

Hannah berättade om Gamla Motala verkstad, och om de visningar som görs i museilägenheterna på Verkstadsön i Motala, som visar hur livet tedde sig för arbetarna på Motala verkstad. Genom de återskapade hemmen från 1850 och 1903 får du en inblick i familjernas liv – hur de sov, vad de åt och hur de lagade sin mat.

Nina Glimvall Medevi Brunn

I fokus stod också gott värdskap och god mat. Nina Glimvall, vd på Medevi Brunn, pratade om just detta. Hur ger vi våra besökare det där lilla extra som gör så mycket mer? På Medevi brunn har man i år också satsat i större utsträckning på god och hälsosam mat och dryck. Med en ny köksmästare och ett större fokus på dryck hoppas man kunna få det att fortsätta att vara som det varit i århundraden – att gäster besöker Medevi brunn för att njuta av maten, drycken och omgivningen.

Mat står ofta i centrum och är en viktig del av en upplevelse. När man samtalar över en god matbit och njuter av ett härligt vin därtill – det är de tillfällena som kan vara avgörande för helhetsupplevelsen.

Nina berättade om sommarens Medeltid i Medevi – en tidsresa från medeltid till nutid på historiska Medevi Brunn, som välkomnar riddare, jycklare, hantverkare, historieälskare, barnfamiljer och alla däremellan.

Avslutningvis berättade Pia Axelsson, Motala Besöksservice, om hur man i Motala arbetar med besöksservice, och om vikten att finnas med besökaren under hela dennes kundresa; från intresseväckande till besök till upplevelsen efter. Informerade gjorde Pia också om alla de InfoPoints, bemannade turistserviceplatser, som finns i Motala kommun och om den mobila InfoPointen som Besöksservice cyklar runt på till välbesökta platser i kommunen under hela sommaren.

Camilla Gullin visade runt på Charlottenborgs slott

Innan fredagen fortsatte bjöds det på en guidad tur i den alldeles nyinvigda utställningen av museiintendent Camilla Gullin. På slottet visas Sophia Isbergs fantastiska träsniderier från mitten av 1800-talet, konst från olika epoker samt en utställning om de intressanta arkeologiska fynd som gjorts i Motala.

Camilla Gullin visade runt på Charlottenborgs slott

Vill du också besöka Charlottenborgs slott? Under våren är slottet öppet för bokade visningar, och den 26 juni öppnar museet för sommaren. Här kan du läsa mer och boka ditt besök.