Arkiv

Påskhelg i sjöstaden!

Påsk i Motala

Det finns massor att göra för den som vill fira påsk i Motala. Utbudet av påsklovsaktiviteter är stort och många restauranger serverar dignande påskbufféer!

Motala kommun erbjuder en mängd olika aktiviteter att som ung roa sig med under påsklovet! Men, det finns så mycket mer att uppleva i vår sjöstad. Vi har samlat tipsen som fixar helgplanerna för familjen!

Den traditionella påsklunchen

Ät påsklunch med en riktig sjöstadsutsikt på Skepparpinan i Motala! Restaurang Skepparpinan ligger i hjärtat på Folkets Hus i centrala Motala med en utsikt över motalaviken med Visonärens vinkelben och Motalabron. Här serveras påsklunch till påsklovspriser under veckan och till helgen stor påskbuffé!

Besök Näs Gård

Besök Näs Gård vackert belägen på en udde på östra sidan av Vättern 15 km norr om centrala Motala. Gården har egen uppfödning av det gråa Gotländska pälsfåret och det vita Leicesterfåret som lägger grunden för den egna produktionen av pälsprodukter. Precis intill den välsorterade butiken finns också ett mysigt café för den som är sugen på kaffe och godsaker. Garanterad mysfaktor!

Näs gård drivs av Göran och Carin Nästorp. Det är en ekologisk KRAV-märkt gård där KRAV-märkningen står för bra miljö, god djuromsorg, god hälsa och socialt ansvar.Här bedrivs en uppfödning av får som startade år 2000. Butiken ligger endast ett stenkast från stranden och här är bedövande vackert på våren!

Afternoon tea i påsktappning

Förutom smarriga snittar, scones och de godsaker som alltid finns att njuta av på Göta Hotell’s afternoon tea med mer traditionell påskmat såsom lax, ägg och sill! Påskens afternoon Tea serveras kl. 13-16 på långfredagen, påskafton och påskdagen.

Förutom välsmakande mat möts du på Göta Hotell av en slående vacker utsikt över Göta kanal! Väderprognosen visar goda chanser att inviga den mysiga trädgården eller den stora verandan med utsikt över Göta Kanal. Som stolta medlemmar i Östgötamat serverar Hotellet mat från lokala producenter och leverantörer! Härligare kan det inte bli.