Östgötsk sommarfika - Motala

Arkiv

Östgötsk sommarfika

Blommiga kaffekoppar och fika. Bild profilerad med Sjöstadssommar.

Delikat fika och ljuvliga bakverk! Inget går upp mot en äkta östgötsk fika. Vi har listat några favoritplatser att avnjuta kaffet och dess tillbehör på. Utan inbördes ordning såklart – för vem kan välja?

Blomsterglädje

Blomsterglädje handlar du allt från blommor till inredning, och vad passar bättre än att som avslutning avnjuta kaffe och gott tillbehör? Här spenderar man gärna en stund – för här finns det mycket att titta på!

Mallbodens Café

Precis vid torrdockan, i gamla Motala verkstads-området, kan du kika in hos Mallboden, som serverar de godaste av våfflor och rykande hett kaffe! Det är Motala Verkstads gamla arbetarbostäder som nu är omgjorda till vandrarhem – och lagerlokalen för gamla båtmallar är numer ett mysigt café!

Ubbes Centrum

Servering med goda bakverk mitt i city! Sitt på uteserveringen och njut av en kopp kaffe med tilltugg. Om inte gatan är alldeles fylld av folkvimmel så ser du hela vägen ner till Visionärens vinkelben i Motalaviken.

Bild på fyra somriga drinkar från Espressouhouse

Espresso house

Beläget mitt i centrala Motala hittar du Espresso House, som erbjudet ett brett sortiment av både varma och kalla drycker. Ja, så hittar du förstås också goda bakverk och enklare lunch. Varför inte ta med en av godingarna på bild ner till närmsta brygga? Riktig sjöstadsfeeling!

Farfarstugan

Sommaröppet café alldeles intill Verner von Heidenstams hus på historiska Övralid. Koppla av med en kopp kaffe och hembakat bröd, eller varför inte nygräddade våfflor? Här serveras lättare lunch och fika med utsikt över vackra Vättern. Ja, denna utsikt vill du inte missa!

Kaffeteriet i Borensberg

Välkommen till ett litet retrokafé i Borensberg, den lilla sjöstaden vid Göta kanal! Kaffeteriet serverar lättare lunch och klassisk fika. Här hittar du lokala leverantörer i sann kanalmiljö. En riktig pärla!