Huvudmeny

Arkiv

Sportcenter, lekland och bostäder i visionen för Luxor Center

I samband med en presskonferens under fredagsmorgonen undertecknades en avsiktsförklaring mellan Luxora Fastigheter och Motala kommun.
Avsiktsförklaringen innebär att båda parter nu kommer göra allt för att förverkliga den vision som den nya fastighetsägaren Luxora har för den klassiska fastigheten som idag har 45 000 kvadratmeter vakanser.

Visionen innehåller en mängd olika verksamheter där sportcenter är en betydande satsning, inriktningen i visionen handlar om utrymme för bowling, innebandy, fotboll samt snabbväxande racketsporten paddle.
Därtill planeras för upplevelsecenter, tex. lekland för både barn och vuxna.
Planer finns också för fortsatt satsning på företagshotellet, self storage, café samt för verksamheterna kompletterande vandrarhem. En annan tanke är utveckling av en solenergipark som skulle passa det stora taket på fastigheten. En mässhall finns också i visionskissen.
Luxora Fastigheter ser också utrymme för bostäder och skissar på att ett 100-tal lägenheter skulle kunna bli verklighet i området.

– Det är ett unikt och fantastiskt läge, finns inget bättre, och vi ser stora möjligheter. Vi vill göra det här rejält och vill igång snabbt. Det kommer bli en plats för Motalaborna såklart, men det handlar också om att locka folk från hela Östergötland att åka hit, här ska allt samlas på samma ställe, förklarar Roy Karlsson som är en av ägarna till Luxora Fastigheter.

Startar våren 2017

Ägarna bakom Luxora fastigheter har gedigna erfarenheter från branschen och har legat bakom bland annat upplevelsecentret Prison Island och Leos Lekland på Tornby Linköping.
Just nu reser de dessutom runt för att inventera marknaden och titta på satsningar att inspireras av.

– När detaljerna för hur vi kan och får göra på och i fastigheten är klara så kommer vi tillsammans med Tillväxt Motala och Motala kommun att lägga allt krut på att hitta företag att samverka med, lovar Roy Karlsson som är övertygad om att intresset kommer vara stort.

Redan till våren kommer renoveringen av fastigheten att starta och bland annat kommer delar av den få ny färg.
– Vi vill skapa en vacker entré till Motala och genom att färga husen får de mer karaktär, vi tänker oss att använda sjöstadblått, berättar ägarna.
Området kräver en detaljplaneändring som Motala kommun nu kommer dra igång med.

– Det här passar Motala så bra och kan bli ett riktig lyft. Det är viktigt att vi från kommunen finns med och vi vill nu prioritera dessa detaljplaner så att vi kan vara med och förverkliga Luxoras vision, konstaterade Camilla Egberth, Kommunstyrelsens ordförande i Motala.

Motalas näringslivsbolag Tillväxt Motala AB har funnits med under hela processen och ser fram emot fortsättningen.
– Vi är oerhört glada för att man ser så positivt på en sådan stor investering i Motala, det här kommer att bli ett landmärke och ett starkt tillskott för besöksnäringen. Vi kommer att göra vårt yttersta för att stödja den fortsatta processen, lovar Joakim Ljungqvist, Vd på Tillväxt Motala AB.

 

Se Luxora Fastigheters visionsskisser här: