Arkiv

Stor affärsnytta på Motala Expo!

En leende kvinna framför flera mässmontrar.

6 700 besökare och 133 utställare bidrog till en fantastisk stämning på årets Motala Expo, den elfte i ordningen. Vid en utvärdering syns att 72% av utställarna redovisar konkreta affärer.
Motala Expo 2018 kan nu summeras och vid en tillbakablick minns man som deltagare såklart gärna höjdpunkterna. Två av dessa var såklart utmärkelserna Årets Företag som gick till VIMAB samt Årets företagare som landade hos Richard Jacobsson på K-Entreprenad mark.
Även årets gäster, journalisterna tillbaka bröderna Niklas och Johan Orrenius, som hyllade sin hemstad Motala, var ett uppskattat inslag under den två dagar långa företagsmässan.
Som varje år ombeds utställarna i efterhand att utvärdera sin medverkan på mässan vars främsta syfte är att vara en mötesplats mellan företag. I utvärderingen ger majoriteten av utställarna toppbetyg när helhetsintrycket av mässan bedömd. Mässdeltagarna påvisar också stor affärsnytta, 72% redovisar konkreta affärer och av de som redovisar rena avtal och offerter syns att värde på dem i de flestas fall ligger på mellan 10 000-100 000 kronor. 15% av utställarna redovisar ordar och försäljning på ett värde mellan 100 000-500 000 kronor.
Mässan tangerade sitt eget besöksrekord med 6 700 besökare, varav dryga 3 500 besökte mässan på lördagen.
– Det är fantastiskt att se den nytta som Motala Expo ger. Det görs affärer för flera miljoner inne i hallen. Därtill är mässan såklart också en möjlighet att matcha arbetsgivare med arbetstagare samt ett sätt för Motalabor att få en bild över den breda näringsliv som Motala erbjuder, summerar arrangerade Tillväxt Motalas projektledare Margareta Hagman.