Huvudmeny

Arkiv

Tack för Motalagalan 2016!

Stort tack till alla medarrangörer, partners, leverantörer och framförallt gäster som gjorde Motalagalan 2016 till en succékväll!

Under kvällen delades även nio priser ut till välförtjänta vinnare:

Årets Motalaförebild – delades ut av MVT

Ann-Sofie Fredriksson
Juryns motivering: Hon har ett viktigt jobb som hon älskar och att hennes entusiasm smittar av sig råder ingen tvekan om. Ann-Sofie Fredriksson är en lärare utöver det vanliga, men också en medmänniska som tar sig tid och lyssnar och förstår. Hon har hjälpt många elever på vägen mot vuxenlivet.

Årets Handelspris – delades ut av Tillväxt Motala

 Team Sportia
Juryns motivering: Vinnaren representerar ett nationellt välkänt sportvarumärke, samtidigt byggs närvaron i Motala upp med lokalt starka och profilerade personlig- heter. Med stort kunnande, hög passion för att hjälpa människor till ett aktivt liv och den allra högsta nivån av service är de en lika självklar vinnare som Usain Bolt är på 100 meter.

Årets Innovation – delades ut av Motala kommun

Daglig verksamhet
Juryns motivering: Chef och medarbetare inom Daglig verksamhet i Motala kommun har skapat innovativa samverkansformer med det lokala näringslivet. Tillsammans skapar de nya möjligheter för personer med funktionsnedsättning. Verksamheten länkar samman deltagare och företag och tillsammans skapar de en meningsfull vardag med framtida möjligheter!

Årets Ekonomipriset – delades ut av Handelsbanken

Arne Anderssons Åkeri AB
Juryns motivering: Tredje generationen Andersson rattar bolaget vidare i en tuff bransch med låga marginaler. Ett välskött bolag med god ekonomi och med en fantastisk stabilitet under och efter finanskrisen. Företaget har en hög soliditet då bland annat alla nya fordon betalas kontant.

Årets Idrottsprestation – delades ut av Vätternrundan 

Annie Thoren
Juryns motivering: Årets pristagare har genom sina stora framgångar 2016 visat på en extraordinär drivkraft. Att nå en fjärdeplats i ett VM där såväl simning, cykling som löpningsresultaten behöver vara av allra högsta klass kräver många, många timmars hård träning. Vinnaren av Vätternrundans pris för Årets Idrottsprestation har genom sin VM framgång och därtill också två SM guld nått resultat som imponerar.

Årets Marknadsförare – delades ut av Tillväxt Motala 

Blåklint
Juryns motivering: Lars-Gunnar och Henrik Samuelsson med personal har under året uppvisat ett utmärkt marknadsarbete med en smart mix av insatser. Företaget visar att marknadsföring inte behöver vara så krångligt. Med passion och äkthet kommer man långt. Blåklint införlivar med råge klassikern ”living the brand!”

Årets Turismpris – delades ut av Tillväxt Motala

Motala Motormuseum
Juryns motivering: Med ett välutvecklat koncept och hög tillgänglighet bidrar företaget till ett gott värdskap i vår kommun. Det är ett långvarigt och medvetet arbete som skapat ett av Motalas starkaste och mest uppmärksammade besöksmål.

Årets mest engagerade företag – delades ut av Länsförsäkringar Östgöta

Byggritningar AB
Juryns motivering: Lika stolta som vi är över vår stad, lika imponerade är vi över den kvalitet, det engagemang och den positiva kultur som Byggritningar AB levererar. Ända sedan bolagets start 1974 har man i sina byggnader och projekt värnat det fina som vi kommit att förknippa med Motala, men man har också stridit för moderna synsätt. Inte minst inom miljö, jämställdhets- frågor och det egna ansvaret för att ge unga talanger möjlighet att stanna och växa. Framtiden ser helt enkelt bra ut när Byggritningar får chans att skissa på den.

Företagarnas hederspris – delades ut av Företagarna Motala & Vadstena

Emelie Schepp
Juryns motivering: Med en debutbok såld i 40 000 exemplar på 6 månader och utgiven på eget förlag rankas hon som Sveriges främsta egenutgivare. Idag har böckerna som utspelas i Norrköping sålts i över 700 000 exemplar och till ett drygt 30-tal länder. Genom sitt drivande entreprenörskap och sin skicklighet som kriminal- författare har Emelie Schepp gjort en fantastisk resa och snabbt blivit ett självklart och respekterat namn i deckarvärlden. Vi uppmärksammar och hyllar hemvändaren och Årets Deckarförfattare!

Se mingelbilder från Motalagalan 2016 här >>