Tips på roliga semesterdagar i Motala för barnfamiljer! - Motala

Arkiv

Tips på roliga semesterdagar i Motala för barnfamiljer!

Varamobaden

Letar du efter små eller stora äventyr, ute eller inne, i naturen eller på stan? Här har vi samlat fyra exempeldagar fulla med idéer på aktiviteter och nya upplevelser för hela familjen. I Motala kan du spendera en härlig dag eller helg tillsammans med familjen. Det är inte alltid lätt att hitta aktiviteter som passar schemat så vi har gjort det enkelt för dig. Inspireras av spännande upplevelser i vår Sjöstad men kom ihåg att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håll avstånd till varandra under sommaren 2020!

Här är fyra sommardagar anpassade för familjer med små- och äldre barn. Du kan kopiera en dag rakt av, mixa en egen blandning eller uppleva alla fyra härliga dagar i Motala i sommar!

Litet barn springer längs strandkanten i Varamon. Foto av Petter Blomberg.

En dag för badbomben!

Dags att ta tag i dagen som bjuder på strålande sol! Ta er till Varamobaden, här finns allt en barnfamilj kan tänkas behöva under semestern. Varamon är mycket barnvänligt, erbjuder en mängd olika logialternativ, aktiviteter och service för familjer. Blir du rastlös av att bara ligga på stranden? Lugn, här finns minigolf, trampbåtar, morgonyoga, lekplatser, beachvolleyplaner och tennisplaner. Eller varför inte förboka windsurfing eller SUP av Kona bussen? Avsluta dagen med en runda minigolf, middag på någon av uteserveringarna Sjövik och Vättershall eller ät pizza från appen Foodora på stranden medan ni avnjuter en magisk solnedgång!

En dag i Motala centrum!

Efter en god frukost hemma, på båten, vandrarhemmet, hotellet, husvagnen eller AirBnb är det dags att uppleva själva Göta kanals huvudstad! I Motala city kan de små barnen leka i den stora lekparken i stadsparken och besöka det nyrenoverade biblioteket. Har ni lite äldre barn kan ni spela frisbeegolf i Bondebacka, ta en glass vid hamnen, hyra SUP, gå på motormuseum eller Vätternakvariet. Ät lunch vid hamnen eller torget, se när båtarna slussas, shoppa i alla mysiga affärer runtomkring torget och ta slutligen cykeln/hyr en cykel till en rolig hinderbana för barnRåssnäsudden (alternativt kör bil till Bill o Bulls lekland eller bowling om det regnar) och avsluta kvällen på Pinchos. Succé !

En dag i naturen!

För en aktiv familj som vill bo och hålla sig utanför stan och njuta av naturen så kan man exempelvis bo på Medevi brunn eller boka en övernattning på Styra Skattegård bland alla får, hönor, katter och hästar. Dagens första aktivitet är att ni ska välj en rundslinga på www.naturkartan.se/motala. Några förslag är: Västanvik med bad i Vättern längs leden, Sjöbo-knäppan erbjuder bad i Boren och passar de kortare benen, Fågelmossens naturreservat bjuder på urskog och berghällar och sist men inte minst så kan du välja en kort och brant tur upp på Håleberget med utsikt över hela Motala. Ta med lunch och fika i ryggsäcken, för visst finns det inget godare än en lunch utomhus? På eftermiddagen kan ni hyra kajaker från Vätternkajak i Medevi och paddla i det kristallklara vattnet i Vättern, möjlighet finns även till att sova i eget tält om ni hyr kajakerna i ett dygn. Och så kan man fiska – fritt fiske i Vättern och fiskekort för kanalen och Motala ström – men man måste ha eget spö. Gillar ni att cykla MTB? Testa Vätternrundans MTB-led som finns i Naturkartans app, som garanterat kommer vara din bästa vän under en dag i naturen i Motala. Har ni vägarna förbi, så kan ni avsluta dagen/helgen med jordgubbsplockning på Skedevi eller köpa jordgubbar på Illersjö eller Grepsta gård

Vattenlek

En fartfylld dag full av äventyr!

Börja dagen med att få ihop samhörigheten i familjen / kompisgänget och förboka femkamp på Norrgårns event eller Motala paintball. Luncha sedan på Mallboden där du kan äta de godaste våfflorna eller Tarté Flambeé. Fortsätt in till centrum där ni kan gå medan maten smälter och shoppa lite i de mysiga affärerna kring torget. Åk sedan ut till Råssnäsbadet där barnen kan springa hinderbana innan badet och den som vågar kan hoppa från tian i hopptornet. I Råssnäs finns härliga gräsytor för bollspel så här kan man enkelt spendera resten av eftermiddagen. Middag kan ni äta på en filt i stadsparken eller på någon av uteserveringarna i stan, Varamon eller hamnen, har ni tur är det musikquiz-kväll. Vill ni maxa dagen så kan ni köpa en påse lösgodis och titta på den senaste filmen på bio innan läggdags!

VÄLKOMMEN!