Träningsverket - personlig träning på gruppnivå! - Motala

Arkiv

Träningsverket – personlig träning på gruppnivå!

101646892_110270924045242_231935505363632128_o

Idén för Motalas nyaste företagsetablering startade mitt under coronapandemin. Efter en fullspäckad sommar öppnar Träningsverket Motala sina dörrar den 29e augusti!

Fyra träningsentusiaster med ett gemensamt mål – att få gemene man inspirerad till en hälsosammare livsstil. Elaine & Thomas Muhrman från Skänninge och Motalaborna Sofie Kindmark samt Viktor Höglund bestämde sig under våren för att förverkliga sin dröm; att starta ett eget gym. Träningsverket påminner dock snarare om en träningsanläggning där gemenskapen är lika rik som hos föreningslivet.

På Vätterviksgatan ligger den stora moderna lokalen med utrustning i toppklass. I de blå-grå lokalerna finns det plats att hålla flera parallella pass samt stora ytor för utomhusträning. Här sätter man funktionell träning i fokus i en miljö där alla är välkomna, oavsett ålder och tidigare träningsbakgrund. Funktionell träning aktiverar fler muskelgrupper med inslag av övningar från gymnastik, tyngdlyftning, styrketräning och kondition. Konceptet innebär att alla övningar anpassas efter deltagarens förutsättningar vilket möjliggör gruppträning med coachning på individnivå.

Att fatta ett beslut om att starta upp en ny verksamhet under en pågående pandemi är självklart inte optimalt. Det som dock är positivt är att fokus på folkhälsan har ökat och att behovet av att träna och leva ett hälsosamt liv likaså. Det finns numera ett flertal träningsanläggningar i Motala kommun vilket är en positiv trend då det påvisar att alltfler tränar och tar hand om sin hälsa.

På träningsverket är bredden viktig. Idéen är att erbjuda en stor variation även när det kommer till olika träningsformer så att kunden har allt på ett och samma ställe.

Funktionell träning efterliknar rörelser man gör i vardagen och studier visar att arbetsrelaterade skador, sjukfrånvaro minskar medan den allmänna hälsan ökar hos personalen som tränar mångsidigt. Perfekt företagshälsovård, all träning blir dessutom roligare tillsammans!

Den välkomnande känslan på Träningsverket smittar av sig och man vill direkt testa de olika redskapen inne i lokalen och låta barnasinnet komma fram. Vilken möjlighet att träna precis intill hamnen och efteråt ta ett uppfriskande dopp i sjön eller varför inte cykla in till stan och äta mat – allt för att må bättre!