Samlad webb underlättar för dig som vill validera ditt yrke - Motala

Arkiv

Samlad webb underlättar för dig som vill validera ditt yrke

Två kollegor använder digitala hjälpmedel i dagligt arbete.

Nu blir det enklare för den som vill få sina yrkeskunskaper validerade. Projektet ”Validering i Östergötland” satsar på en webbsida där nödvändig information finns.

Mycket av det som vi lärt oss i skolan är dokumenterat genom betyg. Andra saker har vi lärt oss genom jobbet, i föreningslivet eller på annat sätt. Genom en validering kan vi få detta dokumenterat genom till exempel betyg eller intyg.

För att sprida kunskap och information om validering drivs projektet ”Validering i Östergötland”. Motala kommun är projektägare men det är ett samarbete mellan alla 13 kommuner i Östergötland.

FOTOGRAF EMILIA JIMÉNEZ-BERGMARK Två kollegor under arbetsdag inom svensk jordbruksindustri.Webben, som går att kolla in redan nu, är för tillfället under uppbyggnad men beräknas snart vara klar.

Nu lanserar projektet en ny webbsida, Validering i Östergötland. Det betyder att det blir enklare för den som vill få sina kunskaper validerade eller för den som utför valideringar.

På webbsidan Validering i Östergötland ska mottagaren hitta det som är nödvändigt att veta om validering, säger delprojektledare Anneli Turesson.

Till Validering Östergötland

 


Denna nyhet är skriven av Motala kommun och ursprungligen publicerad på Motala kommuns nyhetssida >>