Arkiv

Vätterns största segeltävling kommer till Motala

Vättern Kors & Tvärs, bild på tre segelbåtar i Vätternviken

Segeltävlingen Vättern Kors och Tvärs kommer till Motala torsdagen 1:augusti. Med 31 deltagande båtar är detta Vätterns största segeltävling och Sveriges största insjötävling för kölbåtar.

vlingen, som anordnats sedan 2007, startar i Hjo, dit båtarna anländer under måndagen 29/7. rsta etappen går tisdagen 30/7 till Hästholmen, där båtarna ligger under natten. Dagen därpå, 31/7, bär det av till Vadstena. Sista etappen går torsdagen1/8 från Vadstena till Motala. Prisutdelning sker i Motala.

Syftet med ttern Kors och Tvärs är att bereda tillfälle för seglingsintresserade att komma ut på sjön och att introducera fritidsseglare i kappsegling under trivsamma former. Evenemanget har en tävlings- och en eskaderklass. De deltagande i eskaderklassen är inte med i tävlingen utan deltar för att lära sig mer om kappsegling. Vättern Kors och Tvärs är därför ett mycket lämpligt evenemang r den som inte är van att kappsegla.

De deltagande båtarna är nästan alla olika. Eftersom de är av olika typer tillämpas ett handikappsystem, SRS, vilket gör att även båttyper som är mindre snabba också har möjlighet till en bra placering.

Med målgång i Tegelviken eller Käverön

let kommer att ligga utanför Tegelviken om vinden är västlig. Man kommer då att kunna se målgången från land. Vid ostlig vind hamnar målgången istället vid Käverön.

Efter målgången i Motala tas båtarna emot av Motala Båtklubb Tegelviken och anvisas plats i Tegelvikens båthamn. Vättern Kors och Tvärs är lika mycket familjefest som tävling och deltagarna kommer att erbjudas mat och underhållning. I samband med detta kommer prisutdelning att ske. Intresserade kan komma till Tegelviken på torsdagskvällen för att titta på båtarna och träffa besättningarna!

vlingen arrangeras av Motala Segelklubb, Motala Båtklubb Tegelviken, Motala Segelsällskap, Hjo Segelsällskap, Hästholmens Båtklubb, Segelsällskapet Vättern (Vadstena) samt Vätterns Seglarförbund. Här kan du hitta länk till deltagarlistar ytterligare upplysningar, kontakta: Johan Sjöberg, Motala Segelsä llskap. Tel: 070-5694 839. Journalister som önskar se tävlingen på nära håll kan erbjudas båttransport. Val av mållinje vid målet i Motala meddelas på tävlingsdagen via Motala Segelsällskaps hemsida.

_______________

Nyfiken på mer? Läs de senaste näringslivsnyheterna här.