Proveloper utvecklar Waxy bilvårdsanläggning i Bråstorp - Motala

Arkiv

Proveloper utvecklar Waxy bilvårdsanläggning i Bråstorp

waxy-anlaggning

Proveloper, som under våren tecknade en markanvisning med kommunen på en 4200 kvm stor tomt på Bråstorp i Motala, har nu skrivit ett 25 årigt hyresavtal med bilvårdskedjan Waxy om en 1500 kvm stor bilvårdsanläggning. Tomten ligger belägen bredvid Peugeot och Rusta i handelsområdet Bråstorp.

Proveloper är ett fastighetsutvecklingsbolag och har som affärsidé att utveckla kommersiella fastigheter i hela Sverige åt expansiva och lönsamma hyresgäster. Waxy driver moderna och miljövänliga bilvårdsanläggningar i Sverige. Bolaget har en ambitiös etableringsstrategi för att bli en rikstäckande miljövänlig kedja för bilvård. Verksamheten i Motala kommer att inrymma invändig och utvändig tvätt av bilen, försäljning av bilvårdsprodukter, däckhotell och däckverkstad samt tvätt av mindre lastbilar. Själva biltvätten består av en 60 meter lång tvätttunnel och är den första i sitt slag i Motala. Tunneln har en tvättkapacitet om 60 bilar i timmen.

Bilvårdsbranschen är under stark utveckling utifrån hårdare miljökrav, ändrade kundbeteenden och ny teknik, vilket gör att vi bedömer att marknaden för bilvård kommer växa kraftigt under kommande år. Samarbetet med Waxy som är expansiva samtidigt som de är innovativa avseende teknik, miljökrav och kundservice ser vi som oerhört spännande. Bråstorp är en utmärkt plats för denna verksamhet och samarbetet med såväl Waxy som Tillväxt Motala och Motala kommun har varit mycket effektivt och smidigt, vilket vi gläder oss åt. Ambitionen är att ha färdigt projektet hösten nästa år säger Peter Gullberg, VD på Proveloper.


Peter Gullberg, vd Proveloper

 

Waxy har hittills varit en succé, och vi ser fram emot att nu kunna erbjuda Motalaborna Östergötlands modernaste och miljövänligaste bilvårdsanläggning i toppskick. Läget på Bråstorp är mycket attraktivt för oss då det ligger beläget nära bostäder samtidigt som det är en frekvent besökt handelsplats. Vi räknar med att öppna under hösten 2020 och kunna erbjuda ca 10 arbetstillfällen säger Jonas Wäneskog, VD på Waxy.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet på MyNewsDesk.